facsega
2002.02.10
|
|
0 0
49
|
Azért azt ne feledjük, hogy egy 2012-es pályázatot min. 2020-ban vagy 2024-ben lehet csak megnyerni. 20 év múlva viszont vszínű sokkal jobb állapotban lesz az ország, akkor már rég túlleszünk az egészségügyi reformon is.
Igen, talán ez az egyetlen olyan érv, amivel nem vitatkoznék (valaki már korábban is felvetette). Sőt magával az általunk megrendezett olimpia gondolatával is azonosulni tudok. De nem most. Egyszerűen nincs itt az ideje. Aki egy kicsit is józanul gondolkodik és némi empátiával rendelkezik mások (értsd az ország lakosságának nagyobb részét kitevő és sokszor a napi betevőért küzdő emberek) sorsa iránt, annak ehhez nem kell magyarázat. Persze könnyű költekezni, ha más adja rá a pénzt. Lehet, hogy 400 millió például pont elég lenne arra, hogy Budapesten az hajléktalanokkal kapcsolatos problémák egyszerűen ne is létezzenek. Természetesen többszáz hasonló dologra is elég lenne.
Egyébként meg, ha úgysem a 2012-re van kihegyezve az egész (nagy eséllyel tudjuk, hogy nem nyerhetünk), akkor bőven ráérünk 4-8-akármennyi év múlva elsőpályázni. Ha majd a többségnek is ez lesz a legnagyobb gondja. Én valahogy úgy vagyok vele, hogy amíg ezer problémát kellene orvosolni naponta, addig nem kéne hülyeségekre szórni a pénzt. Teljesen nyílvánvaló, hogy a hatalmat gyakorlóknak (és nem csak az aktuális hatalomgyakorlóknak) jómódjukban kissé szétesik a józan értékítéletük (ha volt egyáltalán) és most nagyon fioman fogalmaztam. |
Előzmény: Bobby Bowfinger (48)
|
|