krifa Creative Commons License 2002.02.09 0 0 43
Azért korábbi kérdésemet még fenntartom, tekintve, hogy még mindig nem tudom, hogy milyen, külső pontra támaszkodsz, amikor megítélsz egy embert, kormányt, politikai eztmegazt, a körülötted lévő világot, vagy ahogy tetszik. Azaz mi az amit Te biztosnak gondolsz.

A többire nézve pedig néhány észrevétel.
Te csalódtál az Antallék demokráciájában, jólehet elfogadhatónak tartottad a Kádárék diktatúráját. Ez érdekes.
Aztán tudod pl. abban állt az Antallék demokráciája, hogy nem verték szét a taxis-blokádot, pedig az teljesen törvénytelen volt, és azt is lehetet tudni, hogy az SZDSZ igencsak kivette a részét annak megszervezéséből. Ez volt ui. az első nagy baloldali erőfeszítés, hogy megdöntsék a demokráciát, nem demokratikus eszközökkel. A válasz erre a türelem, volt, pedig ha szétverték volna teljesen törvényesen járbak el. De hát Antallék nem hagyták magukat provokálni. Ez a nagyságukat mutatta, nem az erőtlenségüket.
Erre válaszul az MSZP-SZDSZ kormány gumibottal verte szét Maczóék felvonulását, ami csak forgalom korlátozó lett volna, s nem forgalom leállító. Mi több, jó érzékkel választották ki a "tömegből" (""ui. nem voltak talán csak néhányszázan) azt az embert, aki az 56-os forradalom és szabadságharc egyik élő jelképe, nevezetesen Pongrátz Gergelyt (ekkor már túl a 60. életévén), és látványosan megbilincselték földreráncigálták, rendőrautóba tuszkolták. Mert ők mán ugye ilyen kemény fickók voltak. Ez jellemző is volt rájuk nem csak az általad képzelt 60-as évek előtt. Emlékezzél csak a Lánc-hídi csatára, Mikor is volt az? Akkor persze se Horn, se Medgyessy, se Kovács, se Csehák , se stb, nem szólalt fel, hogy így demokrácia meg úgy emberi jogok, pedig igen csak hatalmon voltak már akkor. Na ja, de szerinted akkor szabadott, ma nem ill. ma nekik még mindig szabad csak másoknak nem, vagy hogyis?
Antallék ügyetlenül fogtak hozzá a kárpótláshoz és sok olyan ember kezére került a vagyon, aki nem volt illetékes rá, s méltó se. De ügyetlenkedésük lassú és körülményes is volt a kidolgozatlan jogszabályok miatt. Majd jött az MSZP-SZDSZ, és hipp-hopp háromszor annyit privatizált mint elődeik, és remélem nem kell elhitessem veled, hogy a maguk javára. Ha hiszed, ha nem ebből a buliból a Fidesz lényegében már kimaradt.

Majd még folytatom.