second Creative Commons License 2002.02.08 0 0 24
Jenő,

hidd el ezt én is és más is azért csináljuk, mert jólesik. Ez nem valamiféle szent misszió. Ez az egyik hibám, hogy szeretek a szakmámról dumálni. Itt meghallgatnak, sőt kérdeznek. :) Ez is itt csak egy olyan forrás, mintha megkérdeznéd a szomszédaidat, néha kb. annyit is ér. :) Az építkezőnek nem alapvetően nem rám van szüksége, hanem arra, hogy felfogadjon egy tisztességes tervezőt.

Sajnos az is igaz, hogy az épületgépészet nagy területein elég járatlan vagyok. Egy uszoda ködtelenítése most hirtelen elég nagy fejtörést okozna. Vagy pl. egy barátom most agyal egy olyan hőellátó rendszeren, ahol össze kell hozni igényszinten klímakonvektoros és padlófűtést, HMV készítést, uszodatechnikát és légtechnikát, hőforrás oldalon pedig egy faelgázosító kazánt meg egy napkollektoros cuccot. Tacskóként van vele töpprengenivaló bőven, nem rajzolom fel a tuti kapcsolást csuklóból.
És aztán ott van a gázellátás és égéstermékelvezetés dzsungele, ahol nem a fizikát kell ismerni, hanem a rendeleteket, előírásokat. Meszire ott sem szaladok...

No mindegy...

Más: a kazán hőcserélője milyen összefüggésben lehet a by-pass szelep nyikorgásával az még nem tiszta előttem, de roppant kíváncsi vagyok. :)

Sec.

p.s.: a nyomásmérő az nem óra, csak úgy szimplán nyomásmérő.

Előzmény: Tisza Jenő (23)