Nargile Creative Commons License 2002.02.08 0 0 30
Na lássuk megint, amit írtál:
1, a hazárulás bűntett: oké, én nem vagyok jogász, bocsi a pontatlanságért.
2, "egy magyar politikai erő" = a magyar nemzet egy igen jelentős részének véleményét és érdekeit közvetítő politikai erő, tehát itt magad is elismered ezt
"felveszi a kapcsolatot..." ez eddig igaz, minden európai párt felveszi a kapcsolatot külföldi testvérpártjaival, a Fidesz is.
"megpróbálja megbénítani a térségi magyar külpolitikát" - na ez már komoly baromság, ha ezt be tudod bizonyítani bármely független magyar bíróság előtt, akkor nagyon csodálkoznék.
"a környező országok többmilliós idegen lakosságát a kinti magyar kisebbség és a magyar állam ellen hangolja" - ez ismét hazugság, az MSZP soha nem tett ilyet. Az Orbán-Nastase paktum ellen lépett fel, de semmiféle uszító propaganda nem történt. Tipikus paranoid elmélet: ha valami baj van, az rögtön a belső összeesküvők munkája, az Orbán kormány ezt már a saját külpolitikai kudarcainak leplezésére is felhasználja: ha valami rossz történik a külpolitikában, ha valami baklövést elkövet a kormány, az rögtön a gonosz libsik hibája, akik földalatti mozgalmat szerveznek a magyar nép romba döntésére. Ha megnézed a külföldi nacionalisták nyilatkozatait, akkor ők nem az MSZP miatt mérgesek.
"pontenciális feszültségforrást teremt a folyamatosan magyar inváziótól tartó és háborúra kész államok és Mo. között" - ezt mintha csak a Fidesz jelenlegi külpolitikájáról írtad volna, mert éppen annak felel meg. Ennyire rosszul előkészíteni egy ilyen súlyú törvényt és ennyire rosszul lekommunikálni a szomszédos államok felé ugyanis csak a viki-kormány volt képes, és éppen ez a fajta arrogáns hozzáállás ami miatt a nacionalisták hőbörögnek odaát. A szomszédos államoknak eszük ágában sincs lerohanni Mo.-ot, szerintem kicsit el vagy tájolva. A szélsőséges csoportok véleményét is túldramatizálod, ők nem a szomszédos államok hivatalos véleményét testesítik meg, csak egy kisebbség véleményét.
Előzmény: Lódoki (13)