birs Creative Commons License 2002.02.07 0 0 258
Kedves Misi!

Sajnos TELJESEN átmentél már OFF-ba!

Ezek szerint minek az (bármelyik) egyház? Csak keveredést okoznak.
:)

Egyház csak EGY van, Krisztus Egyháza! Az Egyetemes Egyház tagjai azok - felekezettől/gyülekezettől függetlenül - akik befogadták Jézust a szívükbe és Urukká, Istenükké tették Őt az életükben. (Bővebben lásd az I. niceai egyetemes zsinat hitvallása (325), és a II. niceai egyetemes zsinat hitvallása: A Szent Szellemről szóló rész (381) – amiket most másoltam be a Keresztények egyetértő topikjába)

Keveredést pedig azért NEM okoz a számtalan egyház/felekezettől/gyülekezet, mert Isten AKARATA az, hogy Krisztus Egyháza folyamatosan MEGÚJULJON - ez pedig szakadásokat is okoz. :O)

Ilyet mikor mondtam én rólad, hogy azt állítottad hogy a spiritualitás hobbi??
Te azt írtad, hogy a spiritualitás nem hobbi. Erre válaszoltam én azt, hogy "Olyat nem állítottam SOHA, hogy a spiritualitás hobbi.” :)

Persze, "meggyógyulhat" az ember. Nem is ez volt a kérdés. Hanem az, hogy MINDEN problémája GYÖKERÉT NEM fogja megoldani egy imakérés..
Nem is állítottam olyat, hogy EGY imakérés MINDEN problémája GYÖKERÉT meg fogja oldani az illetőnek. :)
DE! Ahogy korábban is írtam: akinek VAN hite a gyógyulásra, szabadulásra, AZ meg is gyógyulhat/szabaulhat - akár EGY telefonon kért ima hatására is a bajaitól! Ha pedig sikerült átvenni Istentől egy betegnek a gyógyulást, vagy egy probléma megoldódott valakinek az életében - egy ilyen ÁLDÁSOS imameghallgatás megtapasztalása után ezek az emberek legközelebb MÉG nagyobb BIZALOMMAL fognak fordulni Istenhez!

Ha jól értem, Mesterre célzol.
Igen, pl. a Te mesteredre is, nem pedig az enyémre - Aki Jézus, a Krisztus!

Mi azt tapasztaljuk, és aki a közelébe kerül szintén, hogy isten munkálkodik rajta keresztül, ugyanúgy mint annak idején Jézus, Buddha, stb.
Én EZT az ERŐT, istent veszem Jézus Krisztusnak.

Csakhogy a Biblia szerint Jézus NEM „annak idején” volt, hanem MA IS ÉL - így MA IS lehet Vele személyesen találkozni! Az ERŐ pedig - Isten ereje, a Szent Szellem, Aki felkeni a hívőket, hogy még hathatósabban tudják hirdetni az Evangéliumot, Isten Örömhírét.

Azért mert valakin keresztül Isten munkálkodik, még NEM jelenti azt, hogy ő a Krisztus! Hiszen Isten Ígéje szerint MINDEN újjászületett hívőn keresztül munkálkodik Isten - mégsem tartjuk magunkat Krisztusnak, mert az Isten előtt UTÁLATOS lenne!

Jézus, és egyik mesternek sem a teste a MESTER.
Ennek a mondatnak SEMMI értelme nincs - már megbocsáss!

Ha ezt kívánod, megpróbálom betartani.
Először is én NEM kívánok SEMMIT Tőled, másodszor, hogy jön ez ide? Ennek a mondatodnak MI köze van ahhoz, amit én írtam??? ("Te arról beszélsz, hogy mi milyen szabályokat, elveket tartunk, vagy nem tartunk be!")

Bár a kérdésem inkább költői volt, arra vonatkozólag, hogy vedd észre, valami miatt azt érzed, tűzzel-vassa támadják az utadat, és neked meg kell védened akkor is ha azt mondom, "süt a nap".
Először is: elég nagyfiú vagy már, így tudhatnád, hogy költői kérdésekre SAJÁT magunk szoktunk válaszolni - éppen ezért költői a kérdés. :)
Másodszor: Inkább Te vedd észre, hogy az elkötelezett keresztényeket MINDIG „tűzzel-vassal” támadták, és ma is sokan megtennék ezt, ha lehetne. Mivel azonban - egyesek mély sajnálatára - ma már nem élünk a középkorban, így "csak" megrágalmaznak minket, és így próbálják rossz hírünket kelteni. Csak azt kifelejtik ki a gyalázkodók a pakliból, hogy Isten MINDIG megvédi az Őt szeretőket - ezért NINCS szükségünk arra, hogy magunkat védelmezzük. :)

Gondolom azért érdekel néha, mit csinál, és félted, hiszen az anyja vagy nem?
Szerintem ezt az ágat zárjuk le.

Természetesen érdekel, de ez nem jelenti azt, hogy én osztom be a pénzét! Ha nem érdekelt volna a fiam sorsa, akkor nem kértem volna Istent nap, mint nap, hogy védje meg őt, és akkor nagy valószínűséggel a fiam is drogos lenne, mint annyi zenész társa. :O)
Én tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy EGYEDÜL Istennek köszönhetem, hogy a fiam TISZTA maradt, annak ellenére, hogy az éjszakában dolgozik már tizenéves kora óta!

Nem érdekel, ki ki küldött. Olyan ez mint a népmese. Valóságmagja van. Kár lenne már ezután rohangászni bárkinek.
Téged sajnos csak az érdekel, hogy kit, mivel vádolhatsz meg? HONNAN tudod, hogy valóságmagja van valaminek, ha NEM vetted a fáradtságot, hogy a MÁSIK oldalt is meghallgasd???

Szerinted van értelme? Szerintem nincs. Ha megtörtént, hát megtörtént, ha nem, nem. Ennyi.
Szerintem VAN értelme! Persze könnyebb ítélkezni, mint „rohangászni” az IGAZSÁG után.

Az ERŐ, isten számít, nem egy vagy több egyházi tömörülés. Nem?
Mint az elején már leírtam, az Egyházat Isten hozta létre! Ezért NAGYON is számít, hogy OTT ne legyenek tolvalyok!!!

Mindenesetre köszi hogy hülyének néztél. Legalább tudom hol a helyem..
Én NEM néztelek SOHA hülyének! Ha NEM indulnál ki mindig magadból, akkor NEM írnál ilyen sületlenségeket! De elárulnád, hogy HOL néztelek szerinted hülyének????

Én soha nem állítottam olyat, hogy az ESETLEGES, "elszívott "gyerekek"" a szülőket tipor(t/n)ák.. ugye jól emlékszem? :)
Nem is rád vonatkozik ez, hanem azokra, akik „családrombolással” is megvádolták a gyülekezetünket.

Ezt sem állítottam. Ugye?
Ez sem rád vonatkozik, hanem szintén azokra, akik „kényszerítéssel” vádoltak minket.

Kereshetünk még riportokat napestig, az ezzel kapcsolatos "fejtegetés"emre (miből épül, AKÁRKI, AKÁRMELYIK egyháza) ismét csak az "általánosság" szót tudom mondani. Akárkinél történik meg, nem tetszik, mint ahogy neked sem.
Csakhogy TE kifejezetten az ÉN egyházamhoz tartozó fiatalokat vádoltad meg azzal, hogy ellopták a szüleik pénzét!!! :(((( Ezért most utólag NE gyere azzal, hogy AKÁRKI, AKÁRMELYIK egyházáról van szó!

Persze azért arra kíváncsi lennék, mit mondanál egy másik egyházra, ha kiderülne: "ott" volt "ilyen" eset..
Veled ellentétben én NEM hiszek el MINDENT, amit egy másik egyházról írnak/mondanak! Csak azt, ami bizonyítást nyert - pl. a bíróság által! Lásd bitangkassza, és társai.

Főleg addig, amíg egy hasonló levél nem jelenik meg tőlük... (úgy 10 évvel később..)
Mellékesen ha jól emlékszem nem 1999ben történt(tek) az "eset"(ek). Miért most jelent meg a reflektálás?? Ez költői kérdés...

IGEN sajnálatos, hogy újabban már OLVASNI SE TUDSZ!!! Különben észrevetted volna, hogy EZ a cikk is 1999 szeptember 16-án csütörtökön 2 óra 8 perckor íródott - és csak én találtam rá nemrég.

Jó ha az ember megtudja mikor lesz érdemes rá.
addig is várok.
:)

Legalább annyit elvárok a vitapartnereimtől, hogy FIGYELMESEN elolvassa az írásaimat! :O)

Előzmény: Törölt nick (257)