Lappantyú Creative Commons License 2002.02.07 0 0 63
Elég vicces tapasztalatokat szereztem az elmúlt hetekben az IKEA megítélésről.

Az emberek hatvan százaléka azt mondja: az IKEAban nem szabad vásárolni. Ennek fele azt mondja, hogy azért nem, mert a termékek pocsék minőségűek. A másik fele szerint a termékek jó minőségűek, csak drágák nagyon. A negyven százalék szerint meg jó az IKEA nem olcsó, de nem is megfizethetetlen és nincsen semmi gond a minőséggel.

Én meg olyan bizonytalan ember vagyok, hogy nem tudom, kire hallgassak, ezért lejártam a lábaimat az elmúlt hetekben, végignéztem ezer bútorboltot, kanapékkal álmodok és még a kocsmákban is a székek formáját stírolom. :-)

És mindig várom, hogy egyszerre csak megtalálom azt a bútorboltot, ami az, amiről az emberek hatvan százaléka erősködik velem: ahol az árak az IKEA alatt vannak, de ugyanúgy néznek ki a bútorok. Eddig még nem találtam meg, vagy drágább volt minden, vagy olcsóbb, de nem tetszett egy cseppet sem, viszont még van két hétünk a költözésik, szóval keresem őket tovább is.

(Valamint további önigazolások végett elővettem a három évvel ezelőtti IKEAkatalógust és kicsit összehasonlítottam az árakat. Az van, hogy a kanapé árak jócskán mentek fel az elmúlt három évben (ami most 139.000 forint az három éve 109.000 forint volt), viszont a többi cucc nagy része egy fillérrel sem drágult. Főleg jellemző ez a kiegészítőkre, textil, karnis, lámpák, miegymás.)

Mindenesetre erősödik az az elképzelés, hogy jó lesz nekünk az IKEA, aztán majd kiderül, hogy szívunk avagy sem.

Lappa

Előzmény: Lappantyú (61)