Jana_volnek Creative Commons License 2002.02.06 0 0 3
Hali! Én meg válaszolok a pontokra...

1. Nagyon ritka, aki ennyire komolyan veszi a diplomamunkáját, hogy komoly projektet akar ezen a címen, mert ad1. felhasználhatja az egyetem, ad2. nem tudja eladni (kvázi GPL license), ad3. nem ér rá, vagy nincs kedve, ad4. inkább elkezd dolgozni az utolsó évek alatt (ez nagon jellemzo felénk)... Ritka egy idealista vagy. :-)

2. Linux alatt rengeteg mindent lehet csinálni, végülis egy full oprendszer. Javaslom elobb foglalkozzál Linuxxal komolyabban (csinálj egy szervert magadnak, manageld, stb.), és fognak jönni az ötletek csostul. A pontosítást úgy értettem, hogy milyen jellegu dolgot akarsz csinálni, legalább ezt nem ártana tudni a tanácsadáshoz...

3. Ne értsd félre, nem leszólni akartalak, csak arra céloztam, hogy kütyüket gyártani inkább villamosmérnöki, mint programozó feladat. Ezért nem szerencsés az ilyen választás.

4. No comment.

5. Jó vicc. Ha-ha-ha. Én már évek óta dolgozom, és azt tudom mondani, hogy a kutyát nem érdekli, mi volt a diplomamunkád. Az önéletrajzomban éppen csak cím szerint megemlítem a dolgot.
A munkaadót az érdekli, hogy milyen _éles_ projekteken dolgoztál eddig, mert onnan jön a tapasztalat... ilyen meg nincs kezdoként. Na jó, egy szuper diplomamunkát esetleg elfogadnak egy normál projektnek.

Azt szokták mondani, hogy a programozónak az egyetem csak diplomát ad, a tudást majd a munka hozza meg. Tapasztalataim szerint ez kb így is van.

Bye: Jana

Előzmény: gerely (2)