greenlak Creative Commons License 2002.02.04 0 0 8
Szia Second !

Az előző építkezés-felujítás topicban elhangzott egy kérdés a kéménnyel kapcsolatban, most nekem is lenne egy aprócska kérdésem lehet, hogy nem itt kellen kérdeznem, de hálás lennék ha közelebb vinne a megoldáshoz.
Ugye mint említettem, úgy tünik a teljes rendszert cseréljük és itt jött a probléma a KÉMÉNY.
A jelenlegi gázvízmelegítönk üzemel az adott kéménybe melyet cserélni fogunk egy kombi készülékre, a mostani készülék egy régi 89'-es darab az új meg egy korszerű készülék lessz, de a kémény nem bélelt és a a kereskedő álltal javasolt (mát mint a cirkóhoz) szakszervíz jelezte csak akkor üzemeli be a készüléket ha kéményseprők a kéményről kiadják a használatba vételi engedélyt.
A probléma itt leledzik mikor kb. 1 hónapja érdeklődtem akkor azt a tájt. kaptam semmi gond huzatmérés és ha minden OK akkor, nem kell béléni a mai nap viszont azt közölte egy másik hang semmi estre sem adnak engedélyt az új és mégkorszerübb készülék bekötésére sem.
A kérdésem az volna, hogy kötelezö vagy csak ajánlott a kéménybélelés, egyébbként a kéményt igy bélelésnélkül csont nélkül átvette a kéménysepregető igaz 95'-ben.
Köszönettel
greenlak