nemmindegy Creative Commons License 2002.02.04 0 0 10
Egyik irány (www.linux.hu-ról:
"Az Oracle főnöke, Larry Ellison cégének fürtöző technológiájának ecsetelése közben elejtette, hogy - mivel a fürtözéssel a felhasználó alkalmazásokat vagy adatbázisokat tud viszonylag olcsó Intel szervereken futtatni - a cég úgy döntött, nem frissítik a régi HP Unix szervereiket, hanem alkalmazásszerver és üzleti szoftvereiket a jövőben Linux-alapú Intel szerverekre viszik át még ebben az évben.
"Nyárra már Linuxon fut az üzlet", fogalmazott. Pontosan nem mondta meg, mely alkalmazások kerülnek át Linuxra, viszont jelentős lépésként jellemezte a döntést. Dicsérte az Intel szervereket "olcsóságukért", és hogy könnyen kicserélhetők - az pedig korántsem meglepő, hogy a fő rivális Microsoft Windowsa helyett a Linuxot választják, mert "sokkal biztonságosabb, ha az ember az interneten van". Az Oracle a Red Hattel közösen tervez kínálni előre konfigurált szervereket, amelyeken az Oracle alkalmazásszerver szoftvere fut. "Ez bizonyítja, hogy felelősséggel támogatjuk a Linuxot. Ha önök az alkalmazásszervert futtatják, és valami elromlik, hívjanak minket bártan, jövünk és kijavítjuk", ígérte Ellison. Amikor felvetették a meghívott elemzők, hogy a kisebb Intel-szerverek népszerűsítésével nem kerülnek-e szembe a Sunnal, amelynek csúcskategóriás szerverei a Solarist futtatják, Ellison egy pillanatra elgondolkodott, majd azt válaszolta: "Lassú lesz a változás", sok felhasználó még nem győződött meg a fürtözés előnyeiről, de néhány év, és a nagygép meghal, a halála elkerülhetetlen".
A cégek nagy részének elég lesz középkategóriás szervereken futtatni az adatbázist, alkalmazásaikat pedig kisebb szervereken. "Nincs kizárva, hogy egy-két év múlva mindenhez Intel szervereket javaslunk", jósolta végül Larry Ellison. (CW-Számítástechnika)"

Mi (MO-i felelősök - felelőtlenek!!!!) miért a másik (ROSSZ) irányt válaszjuk MOST IS ??
A mi vezetőinknek KÜLÖNÖS érzéke van ahhoz, hogy MINDIG szembeszéllel vizeljenek.
Az egész világ gondolkodó fele azon töri a fejét, hogyan tudan kicsusszanni a M$ által generált árspirálból. Nekünk MIÉRT nem jó ez az irány???