nemmindegy Creative Commons License 2002.02.04 0 0 9
Az a meglátásom, hogy a M$ hasonló helyzetben van, mint a Titanic az ütközés után. Még semmit nem lehetett "észlelni", úszott tovább, mintha mi sem történt volna, de a hajómérnök megmondta, hogy 2-3 óra múlva el fog süllyedni, ÉS NEM LEHET SEMMIT TENNI.
Szerintem a M$ megkapta a maga lékét pár évvel ezelőtt, amikor a Linux - és az egész szabad-szoftver mozgalom - szelleme kiszabadult a palackból. Lehet, hogy 8-10 év múlva kb. akkora lesz a piaci "súlya", mint manapság az Ashton-Tate-nek... ( Ugye-ugye! dBase, ha valaki így jobban ismeri :)) )
Ráadásul az XP aktiválási kényszerével egyfajta rókafogta csuka állapotba kerül. Akiknek nem játékkonzolnak kell a PC, azok át fognak pártolni a Linuxhoz. Lassan MINDENT meg lehet tenni a Linux alatt még magyar nyelvi környezetben is. Én pl. TV-zem (ATI), scannelek (ACER), CD-t írok, StarOffice-ozom (5.2 - magyar helyesírásellenőrzővel), DVD-zem (xine), nyomtatok (HP) linux alatt. Mi kell még egy otthoni / kis-irodai géphez? SEMMI.
A microsoftnak félre kéne vonulnia, elgondolkodni NAGYON SOKÁIG, és nagyon alaposan. (Ha nem akar hatalmas piacot veszíteni az elkövetkezendő tíz évben.) Akik saját magukat zárják el a többiekkel való együttműködéstől, azok elszigetelik saját magukat a világtól.