Törölt nick Creative Commons License 2002.02.03 0 0 7
Mondjuk én is elgondolkodtam rajta, hogy ha lenne minden olimpiai aláíróhely mellett egy egészségügyi is, akkor melyikre érkezne több szavazat. Engem roppant ambivalens módon érint a dolog, egyrészt baszottnagy kiadás, másrészt viszont fejlesztés hegyek, ami munkát teremt, és fellendíti a gazdaságot is, ebből a szempontból viszont jó mindenkinek, még a vidékinek is, mert ha több van a közös kalapban, többet lehet leosztani.
Amúgy nem kizárt, hogy vidékre is esnének fejlesztések, biztos vannak helyspecifikus sportágak.
Az autópályaépítést azért nem jó felhozni, mert az úgy van elcseszve már most is, ahogy csak lehet: Vagy veszel havi-éves bérletet sokezerért, vagy terheled a főútvonalakat tovább, vagy bírságolnak a pályán. Gratula.
Másrészt meg a költségcsökkentést el lehetne kezdeni máshol is, értem ezalatt, hogy ha jóléti állam lennénk, megérteném miért kell huszonmilliós autókat tenni a politikusok segge alá, de ezért a teljesítményért egy Opellel is bőven túl lennének jutalmazva.
Dehát persze innentől kezdve lehetne bolygatni a "dokumentumátadási ceremóniákat" a bankbotrányokat, amik mind nincsenek megoldva, és soha nem is lesznek, pedig már eddig több százmilliárdnyi adónkba kerültek.
Az Olimpiai beruházások is alapot teremtenének ugyan "rokoni vállalkozások" megerősítéséhez, de jutna munka és pénz olyanoknak is, akik igazán kis pontok, és a beruházások befejeztéig még tíz év van hátra.
Szvsz ráférne az országra egy jó kis építkezési hajrá, vmi olyasmi aktivitással, mint amit akkor produkált az ország, amikor nekünk _annyira_ rossz volt, hogy miniszterelnökünk is alig jutott ki Oxfordba tanulni.
Szegény.