second Creative Commons License 2002.02.01 0 0 3
greenlak,

különösen nagy hatásfoknövekedésre ne számíts. Ha a csövek állapota nem indokolja a cserét, akkor az általában önmagában meg nem térülő beruházás. Ha azonban azok is olyan vaczak állapotban vannak, mint a radiátorok voltak (erre van esély), akkor inkább egy füst alatt legyen meg a felújítás. Arra azért figyelj, hogy a csőhálózat cseréjével a rendszer teljes hidraulikája megváltozik, érdemes ellenőrizni, hogy a régi szivattyú megfelelő lesz-e.
A rendszer zárttá tétele jó gondolat, mert a nyitott tartályon keresztül nagyobb az oxigén bejutásának a kockázata, ami a korróziós problémák egyik forrása lehet. A zárt tágulási tartály kiválasztásakor nem lenne szerencsés a nyitott tartály méretéből kiindulni, mert a a rendszer térfogata és ezzel táguló térfogat is sokat változik, ha a nagy vízterű radiátorok helyett lapradiátorok, a vastag csövek helyett vékonyabbak lesznek. Előfordulhat, hogy spórolhatsz az ügyön, ha nem kell feleslegesen nagy tartályt venned. Mindazonáltal a szükségesnél kisebbet ne vegyél!

bobbobek,

a hidraulikai méretezést valószínűleg nem tudod saját magad segítség nélkül megcsinálni. Azzal talán meg lehet próbálkozni, hogy egy csöves céggel kiszámoltatod, ha utána tőlük veszel csövet.

Sec.