sansalvador Creative Commons License 2002.01.31 0 0 64
Ohhh, heló!:-)

Látom felháboritottalak!:-)) No mindegy, azért vagyunk hogy vitázzunk!:-) Csak mondatokban:

"...akik raadasul nem tudnak elfogultsag nelkul tekinteni egy japan autora, ugysem lehet megertetni, hogy egyik-masik miert klasszisokkal jobb."

Nos látod ez az! Én nem mondtam, hogy egy francia autó klasszisokkal jobb, egy japánnál, de azt igen, hogy több részletében jobbnak találom, mint egy japánt. Igy ne nevezzünk már klasszisokkal jobbnak egy japánt, mert akkor igy rád is mondhatom, hogy nem tudsz elfogultság nélkül tekinteni egy francia autóra.

"Ezek odamennek minden standra, tuzetesen megnezik az autokat, kozben jegyzetelik a jo es a rossz dolgokat. Masok hibaibol is tanul az ember. En ezert csak felnezni tudok rajuk"

Hát én nem. Fényes bizonyiték a mai Európába betörni szándékozó japán autómárkákra, hogy nemcsak "lopják" az ötleteket, de fantázaszegénységükben már Európában is terveztetnek, pl a franciáknál. Az eredeti japán tervezések (lásd Civic) szánalmasan rondák. Meg is látszik az eladásokon. Hol van az eredetiség? Ezért nézzek fel rájuk?

"Meg a Ferrari utcai autoi sem tudnak ennyit!!!"

Meglehet. Viszont ez nem is lehet viszonyszám. Azaz ettől a Honda már jobb is, mint a Ferrari? :-)) Fenéket. Kispolgári autók maradnak még akkor is, ha 300 Le-t hoznak ki 1000ccm-ből. Soha nem fog beállni egy Honda sem egy gyűjtő garázsába, ahol Ferrarik, Lambok, Astonok, stb állnak. Ja a másolásra egy jó példa itt: az NSX kipuffogórendszerének lekoppintása a Ferráritól, elég szánalmas dolog volt. Ettől nagy a Honda?

"... Mellesleg hol van a Pegonak olyan terepjaroja, mint a Mitsu Pajero, a Nissan Patrol, vagy a Toyota LC???"

Nyilván a Pug kisebb gyár ezeknél, ezért majd ezek a modellek ezután jönnek/jöhetnek majd. De nem kell lekorlátozódni a Pugra, számomra van még jópár olyan autógyár a világon, amelyik simán tud minden olyan alternativát mutatni, amit a japán, sőt jobban is.

"Egyebkent nem lehet konnyu azon barataidnak, akik japan autot birtokolnak... Bizonyara csak legyintenek, amikor elkezdesz veluk vitazni."

Tévedsz, pont ők azok, akik kinjukban próbálják bebizonyitani azt, amit nem lehet. Nem szoktam vitázni, csak magamban mosolyogni a kinlódáson. Tényleg.

"Nade kerdem en, jo az, amikor az embernek folyton a pofajaba villog, hogy HEADLIGHT FAILURE, meg ABS FAILURE, meg azistentudjami FAILURE???"

Miről beszélsz? Nekem eddig még semmilyen FAILURE lámpa nem villogott a pofámba, pedig jópár francia autó járt nálam tartósteszten.:-) Ez is csak egy marhaság, amit a japánfanok elképzelnek maguknak, amikor elfogy az ütőkártya.:-) Szerinted mikor vennék én mégegyszer francia autót, ha állandóan FAILURE lámpák villognának a fejemnek??? Most komolyan kérdeztem, mert elég preciz ember vagyok és utálom ha valami sz@r. Például 2 év után a totál bedöglött hiresen nagyon fantasztikus überfasza japán hightech Panasonic faxom, 3 hónapos Technics házimozirendszerem, a telefonom MADE IN JAPAN akkuja, ami éppen 1 évet birt, előtte a MADE IN FINNLAND simán 2 évet ugyanilyen használattal. Meg sorolhatnám.

"Az esoerzekelos ablaktorlo szerintem felesleges"

Tudom, minden felesleges, amit a japánok nem használnak és az autóikban nem lehet kapni/rendelni. Tényleg tulképpen bringával is járhatnánk, minek az a fránya autó? :-) Tényleg a japánok miért használták pl az elektr. ablakemelőt szinte elsőként nagyszériában az autóikban? Pedig felesleges nem?
Most viccelsz? Életemben nem láttam még hasonlóan faszább a balesetbiztonságot csökkentő szerkezetet, mint ez az ablaktörlő megoldás. Ez számomra fontos.

"(marpedig a Peug ezt csinalja), mert amikor nyalkas idoben az elottem halado kocsi altal felfrocskolt vizet nem erzekeli"

Hát én minden nap ilyen autóban ülök, mégsem tapaszaltam ezt. Márpedig január elején direkt ezt figyeltem, olyan volt az idő. Azt, hogy nem érzékeli, hülyeség. Nagyon is érzékeli.

"A Lexus egy presztizsmarka (itthon persze nem ismerik), a Pego meg nem igazan... "

Ezt inkább úgy mondanám: Nálunk a Pug nagyobb presztizsmárka, mint a Lexus.

"Szerintem eppen felemelik, s mara megfordult a kocka. Eppen az europai (nem csak francia es olasz) gyartoknak van mit tanulni a japoktol."

1. Hát éppen a forditottját látni pedig! (ld.fent)
2. Isten mentsen, hogy a japóktól tanuljanak, aztán meg kapnának olyan frankó autóeladás visszaeséseket, mint azt a nagy japán autógyártás elszenvedte itt Európában az utóbbi években.

Egy kérdés:

MagicZ, te egy autós újságnál dolgozol, vagyis tesztelsz is igaz? Mert ezt veszem ki az általad elmondottakból. Mert ha igen, akkor köszöntöm az "elfogulatlan" magyar szaksajtót, ami mentes(?) minden autó szakmai elfogultságával szemben!:-) Éljen a japán, hulljon a francia!:-)))
Ha nem, akkor bocs.

Előzmény: MagicZ (60)