krifa Creative Commons License 2002.01.31 0 0 37
Szia Nem0!

Nem akarja senki mérgesíteni a viszonyt a románokkal, ezért született meg ez a megállapodás. A románok ui. minden eszközzel meg akarták gátolni a státusztörvény érvényrejutását. Ezzel a megállapodással viszont enyhíteni tudtuk a feszültséget és a státusztörvény szándéka is a megvalósulás úthára léphetett. Tehát ez a megállapodás BÉKÍTŐ megállapodás. A velenceiek pedig nem elutasították a státusztörvényt, hanem észrevételeztek egy olyan pontot, amit ez a megállapodás orvosolni próbál. De mint említettem, túl azon, hogy szerintem a nagyhatalmi politika most sem mint eddig sem a státusztörvénytől hangos, több vezető EU-s politikus igaz ügynek és üdvözölhető lépésnek tartja a státusztörvényt.
De vannak erkölcsi szempontok is egy ember életében. Mint ahogy az átkos alatt is voltak olyanok, akik nem vállaltak közszereplést egy minden legitimáció nélküli, gyilkosságokra, hazugságokra, lopásra, csalásra, berendezkedő bűnbandában, semmilyen áron, úgy most is vannak olyan emberek, akik semmilyen áron nem képesek hazájuk és nemzetük alapvető jogai és érdekei ellen politizálni. Persze tudni lehet, hogy voltak olyanok, akik beálltak a Rákosi-Kádár féle szekértolásba, most is vannak, akik egy kicsi haszon reményében készek feláldozni másokat, akár saját honfitársukat, akár saját családjukat is.
Tudod, voltak, akik a gumibotok alatt sem tagadták, meg hitüket, erkölcsüket, hazafiságukat, ők a jó emberek, és voltak, akikre elég volt ráijeszteni, és máris besúgók lettek, és nyuszik, s talán ezekután egyből vezérigazgatók is.
Én még akkor is vállalom az igaz ügyek képviseletét, ha jurtában kell laknom, és nincs az a felhőkarcoló, amiért magammal is meg kellene hasonulnom.
Nem tudom, hogy Te ilyen szinten, hogyan élsz a világban, és milyen erkölcsi alapokon álsz.
Tudod Mindszenthynek volt igaza, amikor nem kötött alkut Kádárékkal, és nem a békepapoknak, amikor besúgói szerepet vállaltak.
Ez TÉNY és nem nézet kérdése.