ibrahim Creative Commons License 2002.01.31 0 0 52
Üdv mindenkinek!

Sansalvador!
Összességében nagyon is egyetértek hozzászólásaiddal, az irreálisan magas ár és az ehhez mért gyenge felszereltség nekem is visszatetszést kelt a japán autókkal kapcsolatban. De ez is csak általában igaz.. Néhány részletet azonban nem tartok igazán korrektnek legutóbbi hozzászólásodban. Hozzáteszem: egyáltalán nem vagyok japó-fan.

>"Lemásolták és ezzel olcsó, személytelen, jellegtelen és érzéktelen tömegcikké tették..."
Mi a véleméyned a következőkről: Honda S2000, Honda Integra Type R, H. Civic Type R, Toyota Celica (előző széria) GT4, Celica TS, Nissan Skyline GT-R, Mitsubishi EVO sorozat, Subaru Impreza GT turbo / WRX / WRX STi, Mazda MX 5, Mazda RX 7 és 8, Lexus SC 430 / LS 430 / IS300? Hirtelejéből kb. az összes japán márka kínálatából fel tudtam sorolni (némelyikéből nem is egyet) "lemásolt, személytelen és jellegtelen tömegáru" autókat.. ;)) Közülük kettőben a világ jelenleg talán legigényesebb és a gyakorlatban legjobban szolgáló széria összkerékhajtási rendszere dolgozik, mint "tömegcikk".

>"a japán motorikus előny már a múlté, ez többé nem érv már"
S2000: 2000 ccm, szívó, 240 LE; Integra/Civic Type R: 2000 ccm, szívó, ~200 LE; Lancer EVO VII / Impreza WRX STi: 2000 ccm, turbo, 280 LE; Mazda RX sorozat: Wankel (a 8asban végre megbízható is lesz talán) motor, RX 8: ~280 LE; 1996-os Honda Civic: 1600 ccm VTi, szívó, 160 LE. Ezeknél persze könnyen mondasz rengeteg erősebb autót, de bizony a 2000 ccm - szívó motor kategóriában _nem sok_ jobbat szériában. Mindez mesés egyenletességel és mechanikai precizitással. Igaz, nyomaték ált. nem éppen a pincétől van :)

Abban egyetértünk, hogy a japán autógyárak nem éppen a belsőtér-designról híresültek el :) De azért, vannak e téren is fejlemények: egy Lexus SC 430-as vagy LS 430-as belterével _szerintem_ már nincs ok a panaszra. Sem anyagminőségi, sem összeszerelési, sem ergonómiai szempontból, de még szépség szempontjából sem. Két kezemen meg tudom számolni azokat a típusokat, amik ennél szebbet produkálnak (szvsz!).

>"tudod az Autót Európában találták fel..."
Ismerősöd megnyilatkozásához no comment.. Rém széleskörű tájékozottságra vall. Kb az általad (szvsz jogosan) kritizált japó-mániások szintjét üti meg ez a mondat.

Remélem, nincs harag. Nagyvonalakban egyezik az álláspontunk a témában, de ezt a pár kiegészítést fontosnak éreztem.
Üdv: ibrahim

Előzmény: sansalvador (51)