Szerintem senkinek nem tették kötelezővé, hogy beszálljon egy ilyen játékba.
A Te döntésed, hogy anonim akarsz-e maradni, (akkor ne hívd egyik számot sem!) avagy megnyerni a 100ezret, tudva azt, hogy egy gép rögzíti a telefonszámot, ahonnan a tippedet leadtad, és az másnap megjelenhet - mint nyertes- a műsorban, a játék honlapján, vagy a csatorna teletex oldalain.
Mellesleg ha tiltva vagyon a hívószámazonosítás, akkor valószínűleg a rendszer nem fog azonosítani, és ha az korrekt, akkor erről szövegbemondással tájékoztatást is ad a hívónak.
Tudnivaló még, hogy hiába korlátozod le a hívószámazonosítást, az bizonyos spec. esetekben mindenképpen megjelenik a hívó félnél. Kíváncsi vagyok, szerinted jogosan-e?!
Pl. segélykérő számok esetén - mentő, tűzoltó, rendőrség - akár életet is menthet, hogy megjelenik a hívó száma! Rosszul van a polgár, hívja a 112-t, de megszólalni már nem tud, csak hörög... A szám alapján beazonosítható a hívás helye, küldhető a segítség...
Nem tudom, ebbe a kategóriába esik-e pl. a telefonszolgáltatók hibabejelentő munkahelye (egyáltalán ott megjelenik-e a hívó száma, ha az letiltotta azt), de szerintem akár a hívónak is érdeke lehet, hogy rögzítésre kerüljön pl. az, hogy egy hibabejelentés honnan érkezett.
Mellesleg, ha ennyi időd van és levelező viszonban vagy a Biztos Úrral, javaslom, tanulmányozd át pl. a Gondnoksági Törvényt.
Ott arról van szó, akit gondnokság alá helyeznek, az bekerül egy nyilvántartásba. Ebből a nyilvántartásból akár Te is kaphatsz adatot, ha arra hivatkozol, hogy szerződnél egy egyénnel, kíváncsi vagy, nincs-e kizáró körülmény, nincs-e korlátozva a cselekvőképessége, azaz benne van-e abban a bizonyos nyilvántartásban.
Érted?!
Nem az rendelkezik az adatai fölött, akiről szól!!! Kiadják bárkinek/neked, ha kéred!!!
Ez szerintem ezerszer aggályosabb, mint az RTLklub játéka.
Inkább ezen háborodj fel...
Bocs, ha a második fele off lett volna...