patrona Creative Commons License 2002.01.28 0 0 1337
Nem tudja valaki a Dragon cég hivatalos honlapjának címét? A www.italeri.it ről van egy link, de ott csak a legújabb makettek szerepelnek.

Futserg_o AdVyx Jr.
1 & 2: Arányt nem lehet megadni, egyszerűen amikor már úgy érzed, hogy elég híg, de nem fog megfolyni a felületen. Kis gyakorlat kell hozzá, de bele lehet jönni. Ha nagyon kevés higítót adsz bele, akkor nem porlaszható szépen a festék, ha túl sokat, akkor nem takar, és megfolyik. Próbálgass.

3: Igen, az, bár én nem így csinálom. Egy vastag noteszlapra kiveszek egy keveset a leüllepedett festékmasszából, abba mártom a nagy laps ecsetem végét, épp csak, hogy egy kis festéket felszívjon, és annak a nagyrészét is kidörzsölöm belőle a lap maradék részén. Utána áthúzgálom a makett felületén. ez kiemeli az éleket, sarkokat, de a sík részekre nem tapad festék, de pont ez a cél.

4. Létezik olyan festék, amit olaj alapú higítóval kell higítani(pl terpenol), ezek az olajbázisú festéket, és vannak olyanok, amiket alkohollal, vagy desztilláltvízzel, Ezek az un. akrilfestékek. Az előnyük, hogy nem oldják egymást, tehát egy olajos festésű makettet akár ecsettel is be lehet lakkozni, ha acril lakkot használsz. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy a lakk feloldja a festékréteget.(de persze inkább senki ne lakkozzon ecsettel...:-))) )

5: Ha jól megnézed, az ablakon kell lenni pár bordának. Kiemelkedő, besüllyesztett, tökmindegy, csak két árhuzamos csík. Ezek határolják az ablaküvegeket, tehát ezek között kell megfesteni a vékony keretet, ugyanazzal a színnel, mint a körülöttelévő részek.