ptillas Creative Commons License 2002.01.22 0 0 12073
Ugyan reggeli hir, deha mar felvetodott a MOL, akkor tessek:

(stop)

"A Mol az Újpest mellett a Bozsik-programba is beszáll?

2002. január 22. kedd 8:15

(stop! lapszemle – Napi Gazdaság) Akár már az idén megszülethet az a támogatási szerződés, amelynek révén a Mol Rt. fontos szponzorává válna a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) utánpótlás-nevelést célzó Bozsik-programjának. Az olajcég jelenleg is támogat egy futballcsapatot, az Újpest FC-t. A napvilágot látott 60 millió forintnál azonban lényegesen kisebb összegről szólt az előző évi szponzorszerződés.

Elképzelhető, hogy hamarosan a Mol is szerepet kap a magyar labdarúgás fejlesztésében (a Magyar Fejlesztési Bank tulajdonosi szerepvállalásáról a közelmúltban született kormányhatározat), az olajcég ugyanis felkérést kapott a nemzeti utánpótlásképzést koordináló Bozsik-programhoz való csatlakozásra. A Mol részéről megerősítették az információt, de egyelőre nem döntöttek a részvételről. Elmondták, hogy a csatlakozásuk esetén az eddigi utánpótlás-támogatási politikájuk helyébe egy általános szponzori rendszer lépne.

Ez érzékenyen érintheti az egyik NBI-es csapatot, az olajcégnek ugyanis már van kapcsolata a futballal: a Mol és az UTE FC tavaly az első félévben kötött megállapodást arról, hogy az olajcég szponzorálja a futballcsapat utánpótlás-nevelő bázisát. „Az összeg azonban közel sem annyi, mint amennyi tegnap megjelent az egyik napilapban” - jelentette ki Gyulay Zsolt, a kft ügyvezetője. A Népszabadság értesülése szerint tavaly 60 millió forinttal támogatta a Mol az Újpestet, s az idei szponzorációs büdzsében is legalább ekkora összeggel számol a kft. A lap szerint figyelemre méltó, hogy az olajcég a támogatás fejében nem kérte a nevének megjelenítését sem a játékosok mezén, sem a pálya mentén elhelyezett reklámtáblákon.

Úgy tudjuk, a Mol korábban tervezte, hogy reklámszerződést is köt a futballcsapattal, ám az elhúzódó stadionrekonstrukció miatt ettől a szándékától egy időre elállt. Az olajcégtől származó információnk szerint az erre a célra elkülönített reklámkeretet átcsoportosítják az utánpótlás-nevelésre. Nem zárják ki azonban, hogy a stadion hivatalos átadása után szóba jöhet a reklámszerződés is."