lami Creative Commons License 2002.01.22 0 0 12052
Az utóbbi időben az Újpest háza táján történtek és ebben a topicban felmerült dolgok miatt bátorkodom nem UTE-szurkolóként ide írni.
1.Dvéri-ügy
Én teljes mértékben pozitívan ítélem meg klubvezetőitek hozzáállását a témában, de a következő kételyeim vannak ebben az ügyben: Egy-két esetleges vereség után nem fogjátok esetleg visszasírni a Drazsét? Mert akkor már csak a ZTE elleni csodagóljára fog a többség emlékezni, meg a többi szép dologra. És lehet, hogy a klubvezetőség is meggondolja magát, jön a nagy összeborulás, és félreértésnek fogják betudni a múlt héten történteket.
Az esetnek egyébként több pikantériája van: az egyik, hogy tavaly egy internetes fórumon néhány újpesti nagyon keményen követelte Dvérit a válogatottba. Ott is elhangzott a másik oldalról, hogy a srác mentalitásával gondok vannak (tudom, utólag könnyű okosnak lenni, de én már vidis korában egy Fradi ellen kihagyott tizenegyese alkalmával észrevettem ezt rajta), de akkor még ment a tiltakozás. Sajnálom, hogy ilyen fáziskéséssel ismertétek csak fel. Bár annak is be lehet tudni a dolgot, hogy abban reménykedtetek, hogy megváltozik a mentalitása.
A másik dolog az, hogy többször gúny tárgya volt az, hogy Drazsé a lovakat jobban szereti a focinál. Csak jelzem, hogy Tököli Attila nevű focista is hasonlóképpen vélekedik a lovakról, és nemrég még a Dunaferr-topicban is keményen vitázott némelyikőtök Tököli esetleges leigazolása kapcsán. Ezek szerint ez Tökölinek megbocsátható lenne, Dvérinek nem?
A másik téma: a politika és a foci kapcsolata. Teljesen téves ez a beállítás, hogy a fociba beleszól a politika. Egyszerűen arról van szó, hogy a jelenlegi politikai vezetés (nagyon helyesen) támogatja a focit. Ebben nincs semmi kivetnivaló, elvégre a szórakoztatóipar legjobb és legfontosabb ágazatáról, a legnépszerűbb sportról van szó. Azzal, hogy megjelennek ilyen feltételezések, hogy a min.elnök kinek szurkol, nem érdemes foglalkozni, mert az csak újságírói találgatás. Olyat is olvastam már, hogy egy bírói tévedés azért történt meg, mert Orbán leszólt, hogy neki ez az eredmény lenne megfelelő. És ezt el is hiszik sokan. Azért ennél sokkal nagyvonalúbb OV.