RolandTT Creative Commons License 2002.01.14 0 0 8366
Piaci körkép.
De előtte sziasztok! Nagyon jó fej itt mindenki a fórumon, erről megint meggyőződhettem, a 4. témát vetem fel és korrektül mindenki válaszol (család és a vonat, vagy hobbynk)! Köszönöm szépen mindenkinek. Rossz hír, hogy újabb –szerintem érdekes- témát kívánok felvetni (ez már kimondottan vasútmodellezés), ha lesz időm, mert most nagyon nincs. Akkor minek pofázok már megint?
Részben kapcsolódom JSB-hez és a felvetett témához. Még egyszer köszönöm mindenki gratulációját, ma „ténylegesen” világra jött lányom nevében is. Ezen alkalomból gondoltam egyet és nekikerekedtem, hogy vegyek valami „vasút” cuccot, ,hogy később mondhassam Neki, hogy az Vele egyidős.
Erkel strasse, és Modell és Hobby-val semmi gondom vásárolni ugyan nem tudtam, mert innen már mindenem meg volt. Jogos, hogy nem erőlködnek a karácsonyi nagy hajcihő után most, januárban újabb adagot beszerezni, ott van még a maradék készlet.
Szív u. Hát igen, ha már a szakmai hozzáértést taglaljuk, vele volt eddig vitám a már itt említett Nohab származási helyéről és, hogy melyik mozdonyt, hívják Krokodilnak (erről leszedtem 3 képet a német vasút weblapjáról, mely általam állított mozdonyokra ki volt téve egy krokodil felirat. Na mindegy. BTTB Reko penészes kerekű (amúgy vadonat újnak beállított modell.) kocsi 2600,- Ft. DR Y személykocsi 3000,- egy megtört ütközővel, konténerszállító 3000,- 1 letört ütköző, ragasztóval összekent, letört kont. tartó „peckek” a többi még nagyobb hulladék. A mozdonyok hasonló kínálat. Ez még rendben is van. Csúcs a Deák Námet u. bolt, (a másikban leltároznak.) 8 db vagon, (nem ők tehetnek róla ennyi van), viszont BTTB BR 81 és BR 92 1-1 db jó állapotban, kék dobozos 10.000,- Ft/db!!! A vadonat új Tillig kerül ezekből, ma 12500,- Ft-ba!!! Ki az az állat aki megveszi ezt ennyiért? 01323 szett (Webzinen megtekinthető PMT old.) 67000,- Ft én 49320,- Ft- ért vettem. Megint kérdés, ki az a barom aki húsz ronggyal többet ad érte, amennyiért már egy komplett szerelvényt is vehet? A Deák Sziliről kinek-kinek megvan a maga véleménye. Én nem ragoztam még túl, de most sem fogom, de azt, hogy pl. a Jatt is kisszériás mégis, itt van olcsóbban jóval jobb minőségben, vámmal Áfával, szállítással stb. Itt meg bemegyek a gyártóhoz. Hiába drágák a szerszámok, meg mindent meg tudunk érteni, de ezt szerintem mindenki tudja, hogy 50000,-ért nevetséges. A tollasodjunk meg gyorsan elve.
Na mindegy így maradtam Lányom születése alkalmából üres kézzel. Elteszem neki ezt a hozzászólást:)
Előzmény: JSB (8352)