Ender Wiggin Creative Commons License 2002.01.08 0 0 235
Hali gvass1!

Az Inox tiszta, az ERVA stimmel. A Hornet-et köszi.

Közben jutott még eszembe két kérdés.

1. A fegyverismereti vizsgához állítólag van egy "jegyzet", amit tudni kell. A címe: "Amit a fegyverismereti vizsgán tudni kell". Na ebből kaptam egy elég régi darabot kölcsön, de ez kapásból a vadászfegyverekkel kezd, majd az önvédelmi és gáz- riasztó maroklőfegyvereket tárgyalja. Sportfegyverről szó sincs így külön. Van erre specifikus jegyzet, vagy a vizsgán általában minden lőfegyvert ismerni kell? Maga a jegyzet amúgy még nekem (kezdő szint, és megfelelő laikusság) is megdöbbentő hibákat mutatott fel. Ilyen pl., hogy a 7,5 J határhoz a lövedék tömegétől függetlenül hozzárendel egy torkolati sebesség értéket. Más hibákat is találtam, de azok most nem jutnak eszembe. A globális kérdés az, hogy van-e ennél jobb jegyzet (elektronikusan? neten?).
2. Az egyesületemnél közölték, hogy egyrészt megemelték a rajtengedély árát (6000 HUF-ra) másrészt csak január 8-ig lehet(ett) kiváltani. Ha ez igaz, akkor elbuktam ezt az évet, de nem hiszem, hogy igaz lenne. Ha nem igaz, akkor ki terjeszt ekkora baromságot?

Üdv.: Ender

Előzmény: gvass1 (234)