"3+1. Elédáll este az utcán 3 rosszarcú emberke, nem virágot akarnak osztogatni. Megvillantod a pisztolyod. Szerintem
nem fognak megtámagni."
Ahha... jól mondod! Szerinted...
Szerintem meg, jobbik esetben szétverik a képed, miután elvették tőled a pisztolyod, rosszabb esetben a saját pisztolyoddal lövik szét a térded.
A harmadik variáció, mivel Ők a rossz fiúk, már eleve rákészülnek, hogy a jó fiú védekezni próbál. Gondolod nem tesznek ellene? Ha két pisztoly néz szembe a te megvillantott pisztolyoddal, mit csinálsz? Aszondod, hogy "hehe fiúk, sőt az én ******* anyámat?" Vagy esetleg íberkedsz? Ez esetben ne feledd, hogy ők az elszántabbak, nekik kevesebb a vesztenivalójuk és valószínűleg a szituból következően az erkölcsi és egyéb aggályuk is... Az esélyeid? Tény, hogy vannak, azonban a helyzet veszélyessége folytán jelentősen rosszabbak, mint mikor kéccer pofán vernek.
Egyszóval ez a fegyvertartás a MI viszonyaink és kúltúránk mellett, nem több mint hamis illúzió.
Mely veszélyes. De nagyon, ugyanis elfedi a realitást.
Nem azt állítom, hogy nem kell védekezni, de a lőfegyver a jelenlegi problémákra nem lenne megoldás. Hogy akkor mi a megoldás??? Hűű de jó lenne tudni... mindenesetre biztosan nem a többszázezer potenciális öngyilkos vagy gyilkosjelölt "álrambó"