HT Creative Commons License 2001.12.29 0 0 342
"Jó-jó a 4WD, de én biztosan nem vennék egy ilyen "gyenge" mocihoz és ilyen pcsa kasznihoz. SZVSZ!!!"

szipusz2

Kb. 3000km-t hajtottam bele dec.4. óta a Wagonba, persze nem 4x4 (GLX EPS). Nekem látatlanban is az a véleményem, hogy egy full time 4WD hajtás nagyobb motort kíván ebbe a kasztniba. Azért mégiscsak 1 tonna, pár kiló híján, az 1,3-as motor pedig éppen a lehetőségek határáig szolgálja ki rendesen az autót. Ezalatt azt értem, hogy teljes személyzettel (4 és fél fő), plusz általános csomagokkal 130 felett kínzás hajtani.
Viszont a kocsit el is kell adni, nagyobb motorral meg az ára is nagyobb lenne. Tehát aki 4x4-et vesz, az valószínű nem akar majd 150-nel döngetni vele a pályán, mert úgysem fog neki sikerülni.
Gondolom, a kocsi formája, magassága, stb. erősen utal arra, hogy szélérzékeny. Végül is a fizika törvényeit be kell tartani. Igen, 40-50km/óra feletti oldalszélben ez jól érezhető. Tény és való, a Taunusban anno ezt nem éreztem. De volt ám nékem az őskorban Skodám is. Az volt ám az igazi, a Wagon a nyomába nem léphet - csak közelítgeti:-)))
Most pedig ne sértődjön meg senki. A Wagon árából egy Swift Sedan GLX is kijött volna, gazdaságosabb is, ötszemélyes, stb. Nade olyan pcsa kasztnit??? Ezzel arra céloztam, nem vagyunk egyformák.
Ettől persze a Wagonra is, a Swiftre is igaz, hogy kispénzű emberek legjobb vételi lehetősége országunkban. Már ha valaki az életben szeretne egy új autót. Az öreg Ford is megmondta...

***HT***

Előzmény: szipusz2 (336)