Mezga Géza!
Gondolkoztam az új corollán is. Most, hogy látom a pontos árakat, már látom, ezért ott is futok egy kört. Ahogy megérdeklődtem eléggé labdába rúghat az is, de mindenképpen ki kell próbálnom és legalább bele kell ülnöm. Úgyhogy most majd ez következik.
oslagbar
A Sporting jól van köszi. Itt ál a ház előtt és koszos :-). Azért akarok cserélni mert lassan 2 éves és nem bírok nyugton űlni a seggemen :-)))
Varshi
Mindenek előtt köszi a kimerítő választ és tanácsokat. Én is válaszolnék az általad feltett kérdésekre:
"+ 16" alufelni 205/55 gumikka 156 ezer
Ez nem olcsóbb külön (utólag)??"
Nem! Sokkal drágább. A legolcsóbb alufelni amit tudok és tetszik is az min 100k 16"-osan. 56 ezer firntért pedíg nem kapok olyan minőségű gumit amilyennel gyárilag szerelik.
A felnik minőségéről nem is beszélve. Valaki írta, hogy spórolnak a gyártók. Én a sportingomból indulok ki: Azon MOMO-k az alufelnik ami ugye elég jó márka, és Michelin Pilot Sport SX gumik vannak, ami megintcsak az egyik legjobb. Szóval ezeket mindenképpen gyárilag akarom megvenni.
"Nem értelek... Ha a Pugnál "beikszelted" a CD-váltót, itt miért nem?
70K, és kiváltja a CD-s rádiót!! (az alsó kesztyűtartóban bazi sok a hely, elfér oda) "
Jogos a 2 pont. CD tár lesz!
"Ez meg alapban tartalmaz állítólag CD-t! Ja, és meghallgattam a Stilo gyári rádióját, de a HIGH rádiós Puntom után én nem igényeltem a mélynyomót szerintem nélküle is jól szól..."
Ebben egyet értünk. Szeritnem is jól szól. A hifi szettet meg úgy is megkérdezem, hogy mit tartalmaz. Mélynomót mindenesetre akarok.
Azért akarok mindent megrendelni, mer nem vagyok híve az útolagos beépített dolgoknak. A gyári hifi-k minősége számomra elegendő.
"Ha ezt újra átszámolod (meg a 307-esnél mindjárt felsorolt dolgokat (pl. téli csomag)), más eredményt kapsz. De szerintem aligha engednek belőle."
Én kiszámoltam a 307-est a pugfabian honlapján és ott ez jött ki. Amúgy 3% kedvezményt tudok kapni 307-re.
"Ja, a Pug-nál beírtad a metálfényt. Itt miért nem?"
Mert stiloból sárgát akarok (nekem ez tetszik) és az nem metálfeláras. Pugból viszont csak metálszínt.
"Ez a Stilonál +125K. Ott miért nem, illetve itt miért igen? Furcsán egyenlőtlen így a lista"
Stilonál sokalottam a téli csomag árát, ezért ott inkább nem kérem. Nem volt célom, hogy mindkét autó egy árban legyen, valahogy mégis így alakult. Úgy gondolom, hogy 1-2 százezer forint nem fog szerepet játszani a döntésnél.
"Ebből viszont SzVSz engedni fognak, minimum a metálfény árát... vagy esetleg adnak inkább még valamit "ingyen"..."
Fiatnál nagyon jó kapcsolataim vannak. Ahogy most tudom ott nagyobb engedményt tudok kapni, mint a pözsónál. De úgy akarom megoldani, hogy számítsák be a puntot. Bár olyan röhelyes beszámítási árral kalkuláltam, hogy azért szerintem 1 hét alatt el tudom adni az autót.
Stilo - 307 vélemény:
Én mindkét autót vezettem, és a 307-el vannak problémáim. Nagyon egyterűs a feelingje, amit sajnos nagyon idegenkedem. Nagyon elől van szerintem is az A oszlop ami engem nagyon zavar. Ezzel szemben a Stilo határozottabb és "autósabb" feelinget ad belülről. Főleg a 3 ajtós. Nekem az az autó közelebb áll a szívemhez. A 307 vajszínű belsővel viszont roppant elegáns és exkluzív megjelenésű. Tényleg rendkívűl jól néz ki úgy.
Motorikusan a 307nél fenttartásaim vannak, mert bár alulról húz és kényelmesen lehet vele városban autózni, ennek ellenére nehezen tudok megbarátkozni vele, hogy 130-nál 4000-et pörög a motor, amikor a puntom még 140-nél sem. Szóval ez elég furcsa, mert ugye 6500 tól már piros mező jön. Egyhatos Stilot még nem vezettem, de erre megpróbálok a héten sort keríteni. Egynyolcast igen, az tudom, hogy nagyon ott van a szeren. Dinamikus és nagyon jó motor. Szerintem fogyasztásban is jobb mint az egyhatos mert pl apajáraton lehet vele 50-el menni 5.-ben rángatás és erölködés jelei nélkül.
"Te tényleg egy felhízlalt 206-osban akarsz ülni???"
Ez az... Nekem is ez a bajom...
"Esetleg érdemes megnézned egy Seat Leont."
Az a baj, hogy nekem nagyon nem tetszik a Leon hátulról és ha jobban belegondolok akkor elölről sem vagyok oda érte, de mivel a P.Hungáriánál van egy nagyon magasszintű kapcsolatom ezért mindenképpen sort kerítek rá. Mert ahogy elmondták nekem nagyon brutális kedvezményt tudnak adni.
Sansalvador
Köszi a tanácsokat, megszívlelem. Az utolsó európait elég jól ismerem és neki jó véleménye van nagyon az autóról és az ő autóját már vezettem hosszú próbauton is.
A gyerekbetegségekkel megtanultam együtt élni, meg mire az én autóm megjön addígra a legduvábbakat már kiküszöbölik. Ilyenjei a pözsónak és a fiatnak, de még a toyotának is lesznek.
C16SE
Én viszont nem találok elfogadható indokot a focus vagy mondjuk a golf árkülömbözetére. A presztizs vagy a "német autó" nevű extrák nálam egyenlőek a 0-val. Én autót akarok venni ami kézzel fogható dolgokat ad a pénzemért, nem pedíg olyan dolgokat amiket vagy elhiszek vagy nem.
A futóműben viszont valóban messze a legjobb a fókusz de a Stilo váltója tapasztalataim alapján 1 teljes kategóriával jobb. Sajnos a 307 ről ezt már nem lehet elmondani.
Mongoose