Bölikukac Creative Commons License 1999.03.05 0 0 21
Chappi(:-), ellent kell mondanom Ribizli tasztaltársnőnek az IKEA-kérdésben. Ill. nem is annyira, mert elszaporodtak a magyar/észt/szlovén/burundi/etióp áruk, ezek néha télleg elég sz@r minőségűek, de attól függ, hova teszed a mércét. Viszont eléggé leverték az árakat, szvsz most az IKEA olcsónak mondható. Ami viszont utánozhatatlan, az a dizájn, és az odafigyelés az összeillő dolgokra. Én az IKEA választékának - mongyuk - a felét hajlandó lennék beengedni a lakásomba (van is benne elég), a Májklfájt-ból meg majdnem semmit. Ott szinte minden bútor műanyagbevonatos fautánzat, nemes anyag semmi. Képesek ráírni egy szekrényre, hogy tömör fenyő, ha közelebb mész, akkor látod, hogy legfeljebb 20%, a többi papírszerű(!!!) anyaggal fóliázott pozdorja. Dizájn meg... broááááááá. Most tört el a gyerekeim emeletes ágyának hossztartója (ez véletlenül tényleg tömör fenyő), pusztán attól, hogy egy negyven kilós kislány rávetette magát. Tiszta csomó az egész, ráadásul a legrosszabb szálirányban a teherhordó alkatrészeknél. Azért vettem a Michelfeitben, mert néhány ezerrel olcsóbb volt, mint az IKEA. Én barom. Persze a szavatosság sem érvényes, elmúlt 3 éves.
Menjetek el az IKEÁBA, sétáljatok, igyatok egy kávét, rengeteg ötlet van beépítve/kiállítva.
A világítás kapcsán: én is áldozatul estem a halogén-divatnak, dekoratív, de rém kellemetlen a fénye, lakni nem lehet mellette, csak spotként érdemes alkalmazni, én már mindet leszereltem, csak képmegvilágításra használom. (lehet, hogy csak hülye helyekre szereltem?) Általános megvilágításra nagyon jók viszont a nagyteljesítményű plafonmegvilágító lámpák, ha valaki meg tudja fizetni azt a 300-500 W-ot. Az energiatakarékos kompakt fénycsövekkel nagyon jó a tapasztalatom, egy sem ment tönkre 1992 óta, pedig kaptak a gyerekeimtől rendesen ki/bekapcsolást. Az OBI-ban kapható 999 forintosokkal sincs semmi bajom.
Padló: parkett a lexebb. Viszont - ha szép - drága. Meg kényes. Laminát-padlólap gyerekszobákba nekem nagyon bejött, (az IKEÁé szép is, bár dupla-annyi, mint a nem_olyan_szép) a hülye is le tudja rakni (még én is), mindent kibír. Padlószőnyeg? Utálom, (mint a keselyű az üvegszemet), ha elmegyek valahová, és levetetik a cipőmet az előszobában, mert a nappaliban padlószőnyeg van. Hálószobába nagyon jó.
Üdv: Böli, és érezzétek jól magatokat!