nem0 Creative Commons License 2001.12.25 0 0 5
Teljes mértékben egyetértek az alábbi alapelvekkel, de sajnos egyelőre kissé utopisztikusnak tűnnek.
Vajon mi az - az alapelvek, nem a napi politika szintjén - amivel egy kormány eláshatja magát, és mi az, ami a "nép" szemében az egekbe emelheti? Van -e tiltólista, és ha igen, ezzel szerintetek mennyire foglalkoznak a kormányok?
Egyáltalán miért akar ma valaki kormányra kerülni? Hiszen a közszereplőknek csak a gond, a felelősség jut, no meg az, hogy a sajtó (és szereplői) kigúnyolják, vagy egyéb módon a lelkébe tipornak. Mért lesz ma valakiből politikus? Naivitásból, vagy gazdasági előnyök reményében? Törődnek -e a politikusok azzal, hogy mi a tényleges feladatuk? Néha igen büszkék arra, hogy ők bizony politikusok, de vajon tisztában vannak -e azzal, hogy mit jelent ez a szó?
Miért hagyja magát fanatizálni a magyar lakosság? Olyan ostobák lennénk, hogy vakon mindent rábízunk egy csoportra? Lemondunk a hatalom ellenőrzéséről csak azért, mert nem ellenőrizni és reménykedni kényelmesebb?
A fenti kérdésekkel megpróbáltam egy kicsit "megvezetni" a topikot, bár ezek a kérdések még korántsem merítik ki az átfogni kívánt témakört.
Kíváncsi vagyok, hogy a fenti kérdésekben ugyanakkora -e a széthúzás a szavazótáborok között, mint a napi politikában!