Hpg Creative Commons License 2001.12.23 0 0 1371
Hali!

Kicsit lemaradtam, de igyekszem pótolni.

Parc:
Az opelok fűtése legendásan szar, a víz is nagyon nehezen melegszik. Én hidegkútról a Gellért térig (15km) elmegyek úgy, hogy nem melegszik meg a víz. Fűtés már úgy 2 km után van, de a motornak nem túl jó, hogy nem melegszik. És a termosztát jó. A w124-esnél a meleg 500m után jött, és 2 km után már üzemmeleg volt a motor. Gondolom a 123-masokkal hasonló a helyzet.
Pár éve télen volt nálunk egy Peugeot Boxer. Az első -10 foknál melegebb levegőt a Kolossy térnél (A Kapy-emelkedő után!!) fújta be, az is kb. -8 fokos lehetett. Bármi baja is volt, nem volt idősebb 2 évnél, és alig használták, tehát szar.

CSF:

Köszi a tippeket. Az biztos, hogy a benzint vizezik, az is, hogy a gázolajat, a petrót meg valószinű kevésbé. Mindenesetre kipróbálom, pont most tankoltam. A vízleválasztóról nem tudok, még nem is hallottam róla, hogy létezik ilyen. Hol szokott ez lenni, csak nem a gázoljaszűrő-komplexumba? Az egyébként elképzelhező, hogy vizes az ua. de nem valószinű, mert már kimostuk a tankot (előzőleg a tanksapkánál folyhatott be a víz), és 3-4 alkalommal úgy elfogyasztottam belőle, hogy 3-3,5 liter maradt csak benne, tehát már megette volna. Egyébként mostanába, hogy nincs olyan hideg, kevésbé csinálja.
A modern Dieseleknek lehet, hogy nem szabadna feketét füstölniük, de azért ha nyomnak neki egy padlót, akkor azért szuszognak. A corsa pedig ne ebben a kategóriában van, 1992-es, de egy régi Isuzu Diesel van benne. Ez is csak akkor füstöl, ha gyorsítasz, vagy erőlködik, ha már belendült, akkor csak a hegyi ózondús levegő jön hátul. Ez az egy jó van az autóba (márnmint a motor), a többi az opel.
Főleg a futómű. A Mercivel egyszer véletlen besuhantam 80-90 körül egy 20 cm mély, és 30-40 cm hosszú, szögletes kátyúba, azt hittem ott marad a fél eleje, és semmi baja nem lett. Még centírozni sem kellett. A csorsát meg tényleg normálisan használom, városban a járdára mindig tolatok, tehát nem kaphat nagyot, az ilyen kátyúkat mellőzöm, és 3-5 ezer km-enként futóművet kell állítani. Gyenge, kevés az anyag.

No, egy kicsit off, de annyi kell.

Hpg