Cső, Hpg!
Bocs, hogy ennyire "tapadok a témára", de azt hiszem egy ilyen fórum erre (is) való.
A fehér füst indítás után kicsit fura... Nem túl vizes az üzemanyag? Nem folyik a motorból valahol a hűtőfolyadék?
Mikori a Corsa? Mert egy modern dízelnek nem szabad feketét füstölnie, hacsak nem a porlasztócsúcsok rosszak már.
Úgy tudom, sokan vitáznak azon, hogy mi kell ilyenkor a dízelolajba, de az én véleményem az, hogy benzint nem célszerű a gázolajba önteni, mert nagyon leronthatja az öngyulladási hajlamát! Gondoljunk csak bele: ahhoz, hogy minél nagyobb teljesítményű, nagy kompressziójú (= jó hatásfokú) motort lehessen üzemeltetni, ahhoz olyan benzin kell, amely jól tűri a kompressziót, és nem hajlamos az öngyulladásra (lőhetnénk az előgyújtás-állító elektronikát, belobbanna az anyag, még mielőtt szeretnénk). A dízel ennek szöges ellentéte, hiszen olyan üzemanyag kell bele, ami ha kellő meleget kap, be kell, hogy lobbanjon, különben nem megy az autó...
Javaslom, hogy ha van hozzá kedved, inkább petrót tegyél bele (tudom, hogy drága, de ha érdekel, próbáld ki, hátha segít), ráadásul azt szerintem nem vizezik a kutasok, mert lezárt flakonokban adják.
Ja, és nincs véletlenül a Corsa üzemanyag rendszerében valami vízleválasztó? Lehet, hogy csak azt kéne kiüríteni, és menne az autó...
Ha van valami fejlemény, írd meg!
Többiek: hol vagytok? Mindenki szabadságol? Vagy a CD-t bújjuk? :-)
Csá.
Pesta