easa Creative Commons License 2001.12.19 0 0 13
Néhány tévhit: hacsak nem vagy nyugdíjas, egyéni vállalkozóként kell TB-t fizetni!!! Bt. alapítása ma már húzós, pl. kettős könyvvitel, szakképzett könyvelő stb. Ezek a céggel munkaviszonyban + vállalkozási jogviszonyban álló személyek potenciálisan veszélyeztetettek mind APEH, mind munkaügyi szempontból.
Hosszú távon kifizetődőbb olyan cégnél dolgozni, amelyik 100%-ban bejelent. Van ilyen kis cég is /pl. mi is/, bár tudom, hogy ez ritka.
Azzal maximálisan egyetértek, hogy előbb bizonyítani, utána ugrik a fizetés. Mi befürödtünk olyan "gyakorlott" programozóval, aki csili-vili programokat hozott referencaként, szavakban jól el tudta adni magát, csak a gép előtt csődőlt be, majd ezer kifogás volt, hogy mi miért nem az, ami.
Van olyan programozónk, aki pályakezdőként került hozzánk, cca. 6 hónap alatt megduplázódott a fizetése /100 bruttó alatt kezdett!!!/.
Nekünk, mint munkáltatónak nem érdekünk az, hogy állandóan cserélődjenek a programozók, de ha valaki nem válik be, esetleg követelőző, az nem számíthat hosszú karrierre. Mint kis cég, elég költségérzékenyek vagyunk, itt csak ténylegesen megtermelt pénzből lehet fizetni, ugyanakkor korrekt hozzáállással ez hosszú távon is biztos megélhetést jelenthet.
még egy: munkáltatóként nem túl szimpatikus az a jelentkező, aki sűrűn váltogatja a munkahelyét, még akkor sem, ha komoly tudás van mögötte, ugyanis ilyen emberre nem lehet építeni.

Üdv.