witold Creative Commons License 2001.12.17 0 0 49
Hozzuk fel a topicot, mert a Magyar(?) Hírlap megérdemli, hogy két orbitális hazugságát felemlegessük.
Idézet a Magyar(?) Hírlap cikkéből:

"Mit tehetett ezután a mindaddig arab terroristákkal operáló, hazug balliberális sajtó? A 168 Óra című lap például azt tette, hogy fölhívta a finn lap, a Helsingin Sanomat washingtoni tudósítóját, aki valószínűleg szintén balliberális, mert döbbenten reagált: "Én ilyet soha nem írtam, nem mondtam." A lap külügyi rovatvezetője még tovább ment. Szerinte súlyos félreértésről lehet szó, ugyanis, idézem: "Pakisztáni tudósítónk (É) többek között arról is beszámolt, hogy az idézett mondatot az egyik iszlám szélsőséges szájából hallotta az Amerika-ellenes tüntetésen. Értelemszerűen tehát: ez csak egy szélsőséges pakisztáni magánvéleménye volt, amelytől lapunk teljesen elhatárolódik"."

Ad 1. Lovas nem hivatkozott holmi washingtoni tudósítóra. Annak szerepe itt teljesen irreveláns, és csak arra jó, hogy a gyanútlan újságolvasót megtévessze.

Ad 2. A cikk gunyoros hangvételű volt, DE:
1. nem határolódott el a hírtől, csak gúnyolódott rajta
2. sehol a cikkben nem írták azt, hogy az egy szélsőséges pakisztáni magánvéleménye. Egyáltalán: meg se említették, hogy az Information Times pakisztáni illetőségű.

Az eredeti cikk elérhetősége azóta megváltozott. Most már itt található.

Előzmény: kutato (-)