MsOutsider Creative Commons License 2001.12.16 0 0 299
Hát én itt valamit nagyon nem értek. Ha a maradandó nyoma egy futóviszonynak egy gyerek, akkor már nem a nő és/vagy a férfi testéről van szó többé, hanem egy lehetséges, új ember további sorsáról.
Ha a nő nemibetegséget kap, nyilván az az ő saját kockázata, akkor beszélhetünk az ő testéről, és ott valóban neki kell viselnie a következményeket. Bár, ha belegondolok, hogy a partner tudva a betegségéről, de nem tájékoztatva arról a másikat lefexik vele, nem vagyok olyan biztos abban, hogy nem kellene-e őt szándékos betegségokozásért (vagy ilyesmiért) felelősségre vonni megfelelő törvény szerint.

"Koteles-e a ferfi felelosseget vallalni a no helyett is?" ezt meg honnan veszed, hogy "helyette" kellene? Vele együtt kellene vállalni. Azzal, hogy tartásdíjat fizetsz, még nem vetted le a gyereknevelés terhét a válláról. Sőt: igenis a könnyebbik rész a tied még így is. Van valami elképzelésed arról, hogy egy egyedülálló kisgyerekes nőnek, aki nem született gazdag családba, milyen életlehetőségei vannak? Különösen ebben a szép új világban?

"Vagyis ezzel atharitja a sajat testerol autonom modon donto no dontese kovetkezmenyeinek egy reszet a ferfira"
Mondd csak: Te úgy gondolod, hogy a kalandozások többségébe a nők úgy mennek bele, hogy no, most eldöntöm: ha terhes maradok, akkor is megéri ez a pár perces/órás kis szexjelenet azt az árat, hogy utána 10-16 évig akár egyedül is biztosítom egy gyermek felnevéléséhez szükséges összes feltételt? Neked olyan tapasztalataid vannak, hogy amikor lefeküdni készülsz egy nővel, akkor ő előtte magába mélyed, meditál egyet, majd azt mondja: "Drágám: döntöttem a saját testemről: eldönthetsz."
Nem gondolod, hogy a nőknek is jogukban áll legalább olyan felelőtlenül belemenni egy kapcsolatba, mint egy férfinak? Hogy egy hirtelen fellobbant vágy okozta pillanatnyi elmezavar náluk is előfordulhat? Mért lenne ez csak a férfiak kiváltsága? És ha nem az, akkor miért csak a felelőtlenségből vegyék ki egyformán a részüket?
Én azt mondom: legyen egyfomán joga mindkét félnek a "pillanatnyi elmezavarra", de egyformán felelőssége is a következményeket illetően.
Ha beszélhetünk férfias jellemvonásról, hát akkor a felelősségvállalást, a következményekkel való bátor szembenézést annak lehet tekinteni. Bár lehet egyszerűen csak a felnőttség kritériumának is nevezni.

Előzmény: Mezőbándi (293)