ribizli Creative Commons License 1999.03.05 0 0 13
Kedves csepp, mivel én is állandóan lakberendezési feladatokkal vagyok elfoglalva, átérzem a gondodat - bár én tanultam is lakberendezést egy kicsit.
A legnagyobb gondom a lámpákkal, világítótestekkel van, egyszerűen nem találok olyat, ami megfelelne az elképzelésemnek. Érdemes ezeket nagy barkácsáruházakban kinézni és megvenni, mert ott a legkedvezőbb az áruk. IKEA-val nagyon kell vigyázni, sokszor pocsék minőséget adnak! Lámpában a Massive-nak vannak IMHO normális modelljei.
Lakástextil ügyben két helyet javaslok: Király utca, Textilház, a Gólya áruház oldalán. Elég lepusztult üzlet, de óriási a választék, nagyon kedvesek az eladók és nagyon kedvezőek az árak. Állandóan vannak leértékelések, elég jelentősek, van függöny, bútorszövet, szőnyeg, konyhai textilek, törülköző, ágynemű, párna stb. Bár párnát éppen sokkal jobb házilag varrni. Nem nagy kunszt, tölteléknek szivacstörmelék jó, gyorsan megvan, és kevés pénzből.
A textilekkel sok trükköt lehet csinálni, szóval melegen ajánlottak!
A másik hely a RO-KA a Nagy Lajos Király útján - pontos számot nem tudok sajna. Ott is rengeteg textil van, bár jóval drágább, mint a Textilház, de fantasztikus a választék. Kiegészítők, kellékek is vannak, lehet hitelkártyával fizetni. (Textilházban is.) Hopp, még egy hely: Bétex áruház a Lehel úton, Lehel térnél, a Szigedi bútorház közelében. (A zigedinek és Első Magyar Bútordának is van honlapja.)
A textilfüggönyt ún. fényfüggönnyel is ki lehet váltani, az Ezermesterben látam erre vonatkozóan cikket. (szintén van honlapjuk) Újságban én a Ház praktikát, Ötlet mozaikot és Ezermestert ajánlom inkább, mint a flancosabb lapokat.
Növényekkel kapcsolatosan szívesen adok tanácsot, ha kell.
ribizli