Kedves dr. csigavér!
Nem értettél félre. Ha tehetném, betiltanám. De mivel tudom, hogy nagy ellenkezés lenne emiatt, nem is próbálkozom vele. Ez különbözteti meg a kettőnk hozzáállását. Én ugyanis figyelembe veszem azt is, amit te figyelmen kívül hagysz: hogy reagálna rá más, aki esetleg nem ért ezzel egyet.
Te azt mondod, hogy mivel "bizonyított", hogy a marijuana kevésbé káros mint az alkohol, ezért igenis ennek is legálisnak kellene lennie. Ezzel szemben én úgy gondolkozom, hogy lehet akár hasznos is ... ha a közvélemény másképp hiszi, vagy másképp akarja hinni, akkor ha megszakadsz sem fogod legalizálni. Téged ez zavar. Én természetesnek veszem. Folyamatosan úgy érvelek, hogy nem az számít, hogy miről mit lehet bebizonyítani, hanem az, hogy ebből mennyit hisznek el. A többszörös házasság jó példa erre. Hiába műxik ez sok helyen teljesen ... itt mégis tilos. Ha most a gondolatmenetedet követném, akkor itt is lehetővé kellene tenni ... akárcsak a táliboknál a házasság előtti szexuális életet.
Ki vagy te, hogy eldöntsd ezt mások helyett, akik ezt nem kívánják? Ha sokan lesztek ... változtathattok. Erről szól végül is az egész.
"...hogy amíg nem ártok senkinek..." Hidd el, ez a kutyát nem érdekli. Te is érveltél a cigaretta és az alkohol ellen. Miért tetted? Zavar téged az alvó alkesz hajléktalan? Ártott neked?
Végletekig vitt oldalak. A következőt "írod": Azt szeretném, hogy az értékrendemet tolerálják. Sajna ez nem mindig így működik. Én például azt szeretném, ha nem lenne össznépi hobbi a promiszkuitás ... és mégis az. De nem követelem, hogy tiltsák be.
Szia:
devereaux
Ui.: A heroinista is csak azt mondhatta, hogy ameddig magamat lövöm be és nem okozok ezzel másnak kárt, addig "mind your own business."