Mumu Creative Commons License 2001.12.10 0 0 440
Talan azert irod ezt igy mert valahol mejegyeztem hogy dolgozok egyes harmonizalasi teman (mint consulens)..de sajnos az egesszegugy bem tarozik ehhez.
A maganvelemenyem az hogy EU forrasbol nem sokat lehet elvatni,esetleg egy megszigorubb szabalyzast.
Az egesz vilag de annak a szocialis erzekenysegu torvenyekkel biro orszagok leginkabb,mindenutt (pld.Nemetorzsgba,Franciao,Svedo,Daniaban ) kzdenek a hospitalizalasok finanszorozasaval.
Ott egyes helyeiken nagyobbak a fizetesek ,igy nem tortenhet meg a Toled leirt horrorscenario,de egyszeruen a terapia folegaz intensiv egyre dragabb.
A biztositaso osszegek ,az ugynevezett generacios szerzodesel nem fedzhetok,a longevitas nagyobb,az eltartas koltsegesebb.
nagyokat nevetek Mikola bator torpe (nekem szompatikus) kijelntesein.A privatizacioja a valodi problematikus helyknek egyszeruen lehetetlen,mert veszteseges.
A mindenkori kormanyoknak ra kellene mar
jonniuk hogy a nagyon divatos allamtalaitast nem kehet olyan kozerdeku dolgokra mint egesszeg,kozlekedes,kiterjeszteni,ha igen a privatok csak kimazsolazak a relativ nyereseget kinalo resszeket es akkor csak a problemya no.Igenius a modern allamnak a dolga,az adokbol bejott osszegeknbol ezzeket a kozerdeku dolgokat szubvencionalnia,mert azoknak jutnak akikbol az allam all.
Előzmény: Pacemaker (439)