Zoli Bacsi Creative Commons License 2001.12.09 0 0 233
Szóval Te a Turák minket megelőző osztályába jártál. Vagyis '82-86 között. (De miért írsz '82/87-et? Ráhúztál még egy évet?)

Jónást illetően újabb bizonyíték pedagógiai pályára való alkalmatlanságára. Hogy megöli az ambíciót, sokaknak egy egész életre elveszi a kedvét bizonyos szakmáktól. Holott éppen a bontakozó érdeklődést kellene táplálnia, erősítenie.
Nekem pl. több osztálytársam is orvos akart lenni. Jónás négy éves működése kivétel nélkül mindegyikükből elűzte ezt a szellemet.
Úgyhogy joggal gyűlölted.
N. Ádám pedig, az a barátom, akivel később "meglátogattuk" Jónást, szintén biológus akart lenni kezdetben, de az ismert okok miatt letett róla. Informatikai mérnök lett.

Ki az a bogyó?

Örülök annak, amit Turákról írsz. Időnként hallom, hogy előfordulnak hasonló esetek.
Elmondanád, mi volt életednek az egyik legnagyobb szara, amiből kihútott? Persze csak ha nem titok. Érdekel Turáknak ez az "altruista" oldala. Erről az oldaláról kevésbé ismertem, bár osztályfőnököm volt.

Még mikor az E5vösbe jártam, már akkor is mondogatták, hogy Turákhoz jónéhány tanítványa vissza-visszajár, mert akkora hatást tett rájuk.
Én nem számítottam ezek közé, illetve nincs is a közelmben olyan ember, aki visszajárna hozzá. Úgyhogy kíváncsivá tettél.

Előzmény: Tipe (231)