IAF Creative Commons License 2001.12.08 0 0 96
"Debrecen kb.30 km,Nyíregyháza kb 50-60 km,Békescsaba kevesebb mint 20km,Szeged 15-20 km(igaz folyamátkeléssel) -re van a határtól egy páncélos(tank/csapatszállító) kb 30 km/h sebességgel tud előrenyomulni (alakzatban,célpontokat leküzdve) tehát az említett városok 3-4 órán belül[a légi csata eldőlésével egy idejűleg] bekeríthetők/elfoglalhatók(lakossági ellenállás csak minimális lehet,mivel szinte semmi fegyver nincs a lakosság kezén)"

Akkor a sorkotelesi, tartalekosi rendszer halott. 4 ora az elfoglalasunk, es kb. 2 nap mire a posta egyaltalan kiviszi a behivokat, nem beszelve arrol hogy kb. 10 napod van arra hogy azt felvedd a postan. Mas szoval, egy ilyen tamadast elore kell latni es elore kell rakeszulni a vedekezesre. Ami azt jelenti hogy akar a pancelosokat es a profi katonakat is oda lehet juttatni boven elobb.

Masreszt, amirol beszelsz az tovabbra is lakossagi ellenallas, meghozza a besorozott lakossag kotelezo ellenallasa, es ok a laktanyaban veszik fel a fegyvert.

Erdekesseg volt a radioban a minap: 80 milliard forintba kerult az ugynevezett milleniumi unnepsegsorozat. Nos, ha egy atlagos profi katona mondjuk havi netto 150 ezer forintot kap (ami kb korrekt), akkor az koltsegszinten ugy havi 400 ezer forint: vagyis a milleniumi faszkolodas kb 16000 katona egy eves illetmenyet jelentene! Tovabbmenve: 1 km autopalya kb 1 milliard forint, azaz kb 200 profit katona illetmenye egy evre. Magyarorszag tisztan EU-tamogatasbol is epithetne autopalyat, csak eppen a kormany nem irja ki az (atlathato) kozbeszerzesi eljarast, ami ennek a feltetele lenne. A Torgyan-miniszterium 400 milliard forintot kapott egy evre "tamogataskent", vagyis 80 ezer katona eves koltseget, de a mai napig nem irtak ki a 2000-es EU-s agrarpalyazatokra a palyazatokat. Vagyis az EU-bol nem kapunk penzt, mert nem nyulunk erte. Bokondi tabornok, aki a tiszai helyreallitasokat vezette, a mai nepszabi szerint harom autot es ket sofort hasznal. Az egyik kocsi egy Ford Explorer, uj ara 10 millio ft volt. Ami akkor ket katona egy evre. Nem szamitva a ket sofort.

Ugyhogy ne mondd hogy nem lenne erre penz. Csakhat termeszetesen onnet nem lehet annyit elemelni, mivel berekrol szo.

Előzmény: fenrir (95)