r_bendegúz Creative Commons License 1999.03.04 0 0 11
Cseppke,

vadászathoz: kistáskádban mindig legyen veled egy pontos szobaalaprajz, egy legalább 100 cm-es fémmérce, jegyzetfüzet, meg írószerszám. Ez utóbbiak a lelőhelyek, nevek, méret, ár feljegyzésére. A jó zsákmányhoz sokat kell kirakatot nézni (azt lehet zárás után is) és boltokba járni.

Nézegessetek sok lakásos lapot, meg könyvet (a másokét, meg könyvtárit, különben nem futja a berendezésre :o) ). Az IKEA ingyenes katalógusából is lehet ötleteket meríteni.

Döntsétek el, hogy milyen színt vinnétek az otthonotokba és SEMMI olyat ne vegyetek meg, ami nem illik bele a megálmodott színvilágotokba. Ne is fogadjatok el ilyesmit ajándékba és családnak/barátnak is kössétek az orrára, hogy milyen színben utaztok.

Fenyőbútor lelőhely pl.: Szigedi Kft. (azt hiszem honlapjuk is van), meg Első Magyar Bútorda. Legyen abból az íróasztal, könyvespolc, virágállvány (a fenyő gyerekpracli tűrő és nem látszik meg rajta azonnal az összes por, nem úgy mint a sötétbarna vagy fekete bútoron). Egyébként akár egy leterített doboz is szolgálhat bútorként, amíg megfelelőbb nem akad.

Szőnyeg: ha natúrt szeretnétek, nézzetek körül a Békészszentandrási Szőnyegszöv. Dohány utcai mintaboltjában. Valahol a Károly krt.-hoz közel van. Michelfeitéknél is lehet kapni, sőt méretre rendelni is. Régebben a Váci utcai népművészeti kaszinó alagsorában is lehetett szépeket kapni. Ne vegyetek világosat, mert rosszul tűri a vörösbor- és kávéfoltot, meg ne vegyetek sötétet, mert minden pihe meglátszik rajta.
Függöny (elég egy drapéria az ablak köré, az felöltözteti, de nem takarja a kilátást; belátás ellen mehet bambuszroló) terítő, bútorhuzat: anyaglelőhelyek - IKEA (drága), dekoranyagbolt a Madách Színházzal szemben, gyári mintabolt a József Attila utca sarkán, az Erzsébet téri buszpályaudvarnál. Varrogatós rokont, barátnőt gátlástalanul kihasználni.

Lámpa: sok-sok kell belőle, a fényszigetek nagyon kellemessé teszik az estéket (gyertyázni is jó, azt tedd tükör elé).
Kép, poszter: feldobja a szobát, legyen egy képzeletbeli vízszintes vezérvonal amihez igazítod az összes képed magasságát.

ZENECUCC: hangfaltáv min. 2 m, tedd mondjuk 3-3 db dugóra, hogy ne vegye át a rezdést a padló vagy polc.

Egyelőre ennyi.

tisztelettel
r_bendegúz

Előzmény: csepp (-)