Hal Bregg Creative Commons License 1998.06.05 0 0 2
Kedves "medwe"!
Legyen adva két ember, azonos egyetem, azonos karának azonos szakán végeztek, eredményeik közel megegyeznek. Választott hivatásuk olyan, hogy vagy az oktatási szférában maradnak (egyetem, főiskola, végső esetben középiskola) vagy valamelyik kutatóintézetben helyezkednek el.
1) Az egyik tudományos pályával próbálkozik az egyik egyetemen: Ph.D ösztöndíjkérelmet ad be, meg is kapja az ösztöndíjat, s nem egészen két év múlva otthagyja, mert nem bírja (sem ő sem a párja) az éhezést (szó szerint!)
2) A másik egy (piaci) cég kutatóintézetében pályáz meg egy állást. Megkapja. Igen jól keres (Fényévekkel jobban, mint a társa, sőt jobban, mint egy Ph.D fokozatú tudós az egyetemen.), s munkája sem megterhelő, régi egyetemi témavezetőjét e-mail-ekkel ostromolja valami "komoly" feldatatért....

S ez sajnos - nem egy alkalmommal - megtörtént-megtörténik, Magyaroszágon, a század utolsó évtizedében. Ne érts félre, személyesen nem velem, csak ismerőseimmel, barátaimmal. Ezért írtam azt, ami miatt e topicot nyitottad. Köszönet érte!