IAF Creative Commons License 2001.12.03 0 0 91
"Ha a bemenekült civil önkéntes,akkor a sorkatona is(kb annyi választási lehetősége volt annak is)."

Hat azert nem. Mert ha ugy dont hogy mashova menekul akkor mashova menekul oszt kesz. De egy sorkatona meg nem menekulhet hanem ott kell maradjon. En szemely szerint jobban orulnek ha ram biznak hogy mit csinalok es mit nem.

"Szvsz. a Gárdonyi által összeírt névsorban aki mellett a "katona" szerepel az kb. 50-70% eséllyel sorozva volt("kötéllel fogták" kifejezés,a jobbágyok közül válogatták a katonákat(a nemeség["aki a nemzetet alkotta"] köteles volt az országért hadbaszállni,de inkább tiszti pozícióba került)."

De mar nincsenek nemesek sem! Volt tovabba roghozkotottseg is, mar az sincs. Mar ha a jobbagyi kotelezettsegeket akarod osszegyujteni.

"Hómunkás:viszont mondjuk sorkatonákat kiküldhet(né)nek(vagy iskolásokat-mi tornaóra helyett havat lapátoltunk[igaz csak egyszer])."

Hat eppen ez az. Rabszolgasag, nem veszed eszre? Csak mert nincs ra penz, megcsinaltatjak ingyen. Ugyanakkor ha egy munkavallalo egy cegnek 250 ezer forintba kerul, akkor 100 ezret kap belole kezhez. Vagyis az altalad termelt ertek 60%-at mar elveszik, nem szamitva az afat amit a netto fizudbol meg kicsengetsz minden utan. Erre mar ne jojjenek azzal hogy meg ingyen is robotoljak!!!

"Lehet,hogy a katasztrófa védelmi törvényben van valami kitétel,mikor lehet civileket segítségre kötelezni."

Az elegge enyhe lehet, mert a tiszai arvizeknel se hajtottak ki civileket sehova, habar az elegge huzos minden evben.

"A 95% a jelenlegi legjobb,de egy lövedék/bomba kb 20000-500000$/db,ill. kell hozzá jelentős gazdasági háttér(pl.Gps műholdakat használnak navigációra-a használati díj se semmi,és ráadásul a külföldikenek pontatlanabb adatokat ad,kémműholdak/repülők a felderítéshez...,csomó olaj,amit mi külföldről(a jelenlegi potenciális ellenséges területen keresztül)kapunk...).Azt sem szabad elfelejteni,hogy a légierő első(néhány) hullámát lefoglalja a légifölény megszerzése."

A gepkarabelyos kiskatonak meg semmire nem jok, ugyhogy 0%/0Ft, ami nem honvedelem. A szarazfoldi folenyt is meg kell szerezni, vagy nem? A NATO-tagok szerintem kapnak normalis gps adatokat. Es igen, mindez penzbe kerul, de ez nem igazolja a rabszolgasagot. Fokent ha tobbet termelek az allamnak mint amit aztan vegul elfogyaszthatok.

"Éppen a nőket is be lehetne sorozni,de a harctéri bevetésüknél logikusabb a hátországban a gazdaság fenntartására használni őket."

Hat a szuperul mukodo izraeli sorhadseregben rendesen is bevetik oket, ha jol tudom, vagy nem?

"Nekem tulajdonképpen egy bajom van tisztán szerződéses hadsereggel: a LÉTSZÁM -a jelenleginél nemcsak jobban kiképzett,de nagyobb hadsereg kellene;
-nem tudom,hogy képzelték a tartalékos állományt,ill. a háborús mozgósítást(most-viszonylag békében sincs elég jelentkező,hát még ha tényleges konfliktus alakul ki)."

Hat brutto nyolcvanotert nem tudom miert varnal letszamot? A penz igen sok mindenre megoldast jelent, es nyilvan nem a netto 50-60 ezer per honap. De ez tovabbra sem igazol semmifele rabszolgasagot. Fokent ha Grippenekre van penz, es ha van penz arra hogy az amcsik ne fizessek ki a taszari bazis koltsegeit, ahogy a radioban volt, meg ha van penz orszagimazsra es miniszteriumi audikra. Lehet hogy ez demagogianak tunik, de konnyen lehet hogy a vegen emiatt sok embernek meg kell majd halnia, szo szerint, fronton.

"Természetesen számít a kiképzettség,de egy Rambót is legyűr(ne) 10-20 sorkatona (nem egy filmben,hanem valójában)."

Hat meg 10-20 zsoldos, aki a kikepzessel el minden nap!

Előzmény: fenrir (90)