hókeférke Creative Commons License 2001.11.30 0 0 75
helló waxxablaze

Pedig ennek a Drávához nagyonis van köze. Ugyanis itt a Drávára hívatkozva, néhány fellelkesült/begőzöltagyú (a kívánt formula aláhúzandó:-) környezetvédő most készül basztatni egy velünk szomszédos országot. Valahogy még érteném ezt a ricsajt, ha a közös határszakaszunkon épülne az egész, de ez teljes egészében Horvátország területén épülne, a magyar határtól több kilométerre.

Még akkor is alaposan meg kellene indokolni, hogy miért állunk el egy szerződéstől! Tudod, nekem nem nagyon tetszik az, hogy egy szerződést csak úgy fel lehet rúgni. Ez a magánjogban nem szokás, országok köztt pedig szavahihetőségi romlást okoz, ami később még beláthatatlan helyeken és mértékben üthet vissza.

Szóval ott tartottam, hogy alaposan meg kellene indokolni. Hideg fejjel, diplomatikusan, szakszerűen.

Ezektől Te vársz hideg fejet, diplomatikus fellépést és szakszerűséget? Ezek a dolgok nem azt jelentik ám, hogy nyakkendőt kötünk és máris úriemberek lettünk! Ha valami nem tetszik nekik, lebetontuskózzák az ellenfelet, láthatod magad is. Meg beépítenék a vögyzáró gátba, vagy csak közlik vele, hogy remélhetőleg hamarosan kipusztul...

Hát nem tudom, lehet hogy Te rájuk mernéd bízni Magyarország képviseletét, bárhol a világon, de én nem. Még az afgánokban is több a diplomáciai érzék, mint ezekben. Aztán ha még a Grimbusz is beszáll a balhéba, na attól mentsen meg a Magyarok Istene!

Előzmény: waxxablaze (72)