besemiki Creative Commons License 2001.11.29 0 0 54
Hófehér!

>Csak sejtem, hogy mi az a "technokrata elit", és hogy kikkel próbálnak a környezetvédők "tárgyalni". Nekem úgy tűnt, hogy nem a szakemberekkel tárgyalnak, hanem az utcára viszik a problémákat, mert az egyszerűbb.

Könyörgöm, ha kell térden is állok, egy szakembert nevezz már meg!

>Ne feledd, hogy ezek a döntéshozók sok esetben azoknak a szorgalmasan dolgozó, szervezkedni nem tudó kisembereknek az érdekeit képviselik,

Ezt Te miből gondolod?

>akik csak egyszerűen szeretnének jobban élni, mert éppen elég nehezen élnek, még a szándékos nehezítők és életszínvonal-rontók nélkül is.

Neked "becsületes", "kisember" és "szorgalmas" komplexusod van?

>Egyébként van egy jóslatom: ha az ilyen besemiki féle zöldbanda vagy bocsááánat: természetvédők kerülnek ott hatalomra, ki fognak tiltani Titeket is onnan, mert a vizitúrázók is zavarják a természetes élőhelyeket az ő logikájuk szerint, emlékezz a szavamra.

Késői jóslat! Már rég ki vannak tiltva, pedig nem én vagyok hatalmon, hanem Orbán Viktor! Részletesen: Meg van határozva az az időszak, amikor lehet vízitúrázni a Drávan. Meg van határozva, hogy hol lehet kikötni, hány ember mehet egyszerre és az engedélyezett időszakban összesen hány csoport csúszhat lefelé!
Képzeld ezt nem mi határoztuk meg, hanem az állami apparátus! (Tudom szerinted biztos tartoztak valamivel nekünk!:-)) Bizony, zavarják a természetes élőhelyeket! A zátonyokon szokták hagyni a magasabb életszinvonal termékeit,konzervdobozokat, zacskókókat, stb. és összetaposták a madarak tojásait, és még ilyen életszinvonalat növelő tevékenységeket szoktak folytatni.

>Van a dolognak egy politikai oldala is, ami nem kap túl nagy hangsúlyt. Vigyázat, Horvátország azon kevés szomszédaink közé tartozik, amelyekkel még eddig nem vesztünk össze.

Mikor nem? Amikor TITO volt a láncos kutya? Amikor havonta lőtték le egymást a magyar és a horvát határőrök itt a környékünkön (a határon keresztül)? Ébresztő!!! ;-)

>Szóval ez a Horvátoszág ellenes akció olyan látszatot is hordoz (minél nemzetközibb ez atiltakozás, annál inkább ez a látszat!), hogy ha Horvátország kiadja a tábornokokat, akkor nem lesz tüntetés, ha nem adja ki, akkor meg lesz...

Komolyan mondom, erre már nem is tudom, hogy mit mondjak! Inkább nem mondok semmit, csak javaslok:
Szemészet, Ofotért, megfelelő látás! :-)

>Odamegy Kínába, ő az amerikai maca, és megmagyarázza a kínaiaknak hogy kell szegényebben élni. Hányingert keltő volt.

Csoda történt, ebben egyetértünk. Barátom szavaival élve: Halál Amerikára!