ecce homo Creative Commons License 2001.11.28 0 0 269
Üdv mindenkinek a csatin! Hát inkább ne süllyedjen, és jöjjenek az újak, - tehát személyemben itt egy leendő amatőr, elég "komoly" CB-s és "hullámvadász" múlttal...:-)
Sok érdekes infót olvastam a hozzászólásokban, és elsősorban 2 témában kérném a tapasztaltabb amatőrtársak segítségét:
1. Kitartó engedélyes amatőr ismerőseim évtizedes unszolásának köszönhetően :-) rászántam magam a vizsgára. Elég sok helyen körülnéztem a Hálón, (MRASZ, jónéhány op. honlapja), de (eddig legalábbis) sehol sem találtam meg a vizsga teljes anyagát. Van valami tippetek, honnan juthatnék hozzá? (A régi "Hogyan készüljünk a rádióamatőr vizsgára? c. könyvem megvan, de gondolom, az új tematika kissé más már...)
2. Úgy néz ki, hogy ajándékképpen hozzá tudok jutni (Németországból) egy Yaesu VX-1R 2 sávos rádióhoz, aminek ráadásul eléggé széles vételtartománya van, tehát hullámvadászatra is jó. Ismeri-e valamelyikőtök ezt a készüléket, (vélemény, tapasztalatok), mert (Karácsonyig) még módosíthatom a "Yaesu-skánál" az ajándék típusát...:-).
A többi kérdésben (antenna: körsugárzó? HB9CV?, átjátszók?, frekitáblázatok, stb.) majd később zaklatnám a topic lakóit...
Üdv: Misi
Előzmény: schlumberger (268)