besemiki Creative Commons License 2001.11.28 0 0 52
Válasz a cseszegetésre!

>"az ember pusztítja a környezetét" , meg "szegényebben kellene élnünk mert kevés az erőforrás hatmilliárd embernek" , meg " az ember tanuljon alázatot a természettel meg mifenével (állatokkal, növényekkel, stb) szemben"

Látom ezzel nem értesz egyet!

>Már megbocsáss, hogy zöldnek tituláltalak, holott Te természetvédő vagy... De azt megemlítettétek, hogy micsoda nemzetközi tiltakozás lesz a horvátok ellen, még a Grimbusz is beszáll... Egy oldalon vagytok Ti mind! A környeztevédők, természetvédők, zöldek, állatvédők, meg az egyéb társadalom- és civilizáció-bomlasztók.

Igen, majdnem egy oldalon vagyunk. Amennyiben a társadalom és a civilizáció tőlem bomlik, akkor meg is érdemli, bomoljon föl!
Egyébként azt írtam, hogy végső esetben lesznek esetleg tüntetések és nem a horvátok ellen, hanem a vízerőmű megépítése ellen! Micsoda különbség!

>Tudod ha valaki egyszer segít, azt vissza is kell adni. Ha egy zöld szervezet besegít nektek ebbe a tiltakozásba, akkor legközelebb Ti fogtok segíteni azoknak. Hiába papolsz itt, hogy Te nem vagy zöld, hanem csak természetvédő:-) Ezt követően már nyilvánvaló hogy ki melyik oldalon áll, csak nyitott szemmel kell nézni a világot, és emlékezni, emlékezni! És összerakni az információkat. Akinek rövid az emlékezete, az jó ha elteszi a sajtótermékeket.

Te ezt honnét tudod? Itt semmit nem kell! Én minden kampányt támogatok, amit arra érdemesnek tartok, amit meg nem arra nincs az a hatalom ami támogattathatná velem.
Le kell írnom újfent a "zöldek" politikai mozgalom (párt, olyan mint a Fidesz, stb.)a "természetvédők" pedig társadalmi szervezet.

- Mivel fognak fűteni (unokáink) 50 év múlva? (Szerinted!)

Mondtam, hogy nem kell ész nélkül kivágni az erdőket a magasabb életszinvonal érdekében!

- Mivel fognak közlekedni 50 év múlva? Lesznek-e autók és hány? Lesz-e bele benzin? Vagy hidrogénnel fognak menni? Ha igen, hogy fog az előállítódni?

Ezt Te nem kérdezheted meg, hiszen szerinted egy marhaság, hogy "kevés az erőforrás hatmilliárd embernek"!

- Kinek lesz autója és kinek nem? Tudod, ez egy olyan eszköz, ami rettenetes mértékben könnyíti meg, teszi értékesebbé az életünket, ezt a legtöbb ember látja. Lesznek-e gazdagok és hatalmasok (kis létszámú), akiknek lesz autójuk, és lesznek-e szegények, akiknek csak a hiábavaló vágyakozás, ábrándozás, küszködés, esetleg irigykedés jut osztályrészükül? (És nemcsak az autó miatt)

Hát persze, hogy lesznek. Például akiknek még lesz egy kevés kőolajuk, és eldönthetik, hogy kinek és mennyiért adják oda. Ezen Te röhögni fogdsz, pedig már ma is van ilyen miatt háború: akinek lesz tiszta ivóvize, az is gazdag lesz!

- Ha a szél- és napenergia felhasználása általánossá válik, hogyan fogják eltárolni ill. a fogyasztókhoz eljuttatni? (ui. ezek idő- és térbeli eloszlása egyenetlen, kedvezőtlen, mint tudod) Ha belenézel az "Elfogy az olaj" c. topicba, ott részletesen van kifejtve, nem akarom itt újra. Ha csak Magyarország éves villamosenergia-termelésének eltárolásához 70 millió tonna ólomakku kellene, akkor mivel fogják eltárolni az energiát? Elvileg magasan elhelyezkedő tárolóba felszívott víz is megoldás, de ezt a jelen topicot nézve erős kétségeim vannak hogy ezt a nagyhatalmú és nemzetközileg szervezett (golbalizálódott!) zöldek engedélyezni fogják-e a világnak, vagyis az embereknek.

Jelenleg ez is az egyik oka, hogy nem általános.

- A tömegközlekedést (ha lesz egyáltalán közlekedés, azaz engedélyezve lesz a lakóhely elhagyása) mi fogja hajtani? Benzin? Napraforgóolaj? Vagy speciális energianövények lesznek?

Ezt kérdezem én is, mámint hogy elhagyhatom-e a lakhelyemet?

- Mit fogunk enni 50 év múlva? Mit fognak enni Afrikában, Ázsiában, Braziliában, Indiában, Kínában?

A Te gondolatmenetedet követve nyilván olyan trutyikat, amiket ma az űrhajósok esznek, persze csak a magasabb életszinvonal kedvéért.
Visszakérdezek vajon mikor fog India, Kína milliárdnyi népe elindulni kaját szerezni (területfoglalás, azaz háború)?

- Fogunk-e melegvízben zuhanyozni? Lesz-e mosószer (tudod, ettől lesz tiszta a ruha) vagy büdösen járunk majd? Lesznek-e automata mosógépek, vagy a nők a folyóra fognak járni mosni falapát formájú súlykolóval? (Én férfi vagyok, nem hazabeszélek:-))

Hát majd abban az időben folyóba ne mosass, mert már ma is jelentős részük annyira szennyezett, hogy csak koszosabb és büdösebb leszel tőle!!!

- Lesz-e gyógyszergyártás? Lesznek-e antibiotikumok, fájdalomcsillapítók, kötszer és orvosi eszközök, fertotleníto szerek, gyulladásgátlók és sok tízezrféle gyógyszer, ami ma van? Mi lesz a gyógyszergyártás hulladékaival?

A gyógyszerek jelentős részének alapanyagát élőlények adják, termelik. Ma az esőerdőkben még számtalan fel nem fedezett faj van, amelyiket esetleg kiváló gyógyszerként is lehetne hasznosítani, mondjuk az AIDS gyógyítására, persze ha éppen nem ebben a pillanatban irtották ki az erdővel együtt!

- Ha a génmódosítás segítségével ki lehet fejleszteni a fentebb említett energianövényeket (a mai növények hozama ill. hatásfoka igen alacsony) valamint permetezést nem igénylő, bőven termő élalmiszer növényeket, ha ki lehet fejleszteni az említett gyógyszereket veszélyes hulladékok nélkül előállító baktériumokat, azt vajon engedélyezni fogják-e a zöldek? Meg a természetvédők?

Ma ez még lehetetlen, nagyüzemi monokultúrában tartott növényeknél olyan nem lesz, hogy ne lennének kártevők. Ma is vannak bizonyos betegségekre rezisztens fajták, de ez nem azt jelenti, hogy például a levéltetü, ne tudná megrágni a növényt ezért permetezni mindig kell.

- Hány ember fog élni a Földön? Milyen életminőséggel?

Amennyiben ebben az ütemben szaporodnánk tovább óriási számot kapnánk, azonban minden rendszer próbál törekedni az egyensúlyra. Nem egyensúlyi állapotot is fenn lehet tartani mesterségesen, de nem a végtelenségig! Jelenleg a Földön ez történik. Hogy meddig tartható ez fenn azt nem tudom. Ezt tudom részletezni is, ha gondolod.

-- Utolsó: ugyanezek a kérdések, de 100 év múlva. Szerinted mi lesz?

Visszakérdezek, szerinted mi lesz?

Nem vagy Te titokban radikális természetvédő, tudod olyan álruhás? Azok a kérdések foglalkoztatnak Téged is amikkel természetvédelmi szervezetek is foglalkoznak.

>Te tipikusan ez a fajta vagy, Te még a tiltakozás ellen is tiltakozol! Ez egy demagóg baromság volt. Nem tiltakozok az autózás, a technika, a géntechnológia, a génmódosított élelmiszerek ellen, nem tiltakozok a fejlődés és a tisztességes életminőség ellen, az emberek becsületes életvitele ellen, a bűnözők megfelelő megbüntetése ellen, nem tiltakozok az automata mosógépek, a mikrohullámú sütők, a mobiltelefonok ellen sem. Meg a vízerőművek ellen sem. De viszont tiltakozok a jövőnk és unokáim sorsának tönkretétele ellen.

Akkor miért tiltakozol az erdőben egy séta ellen? Mi az hogy tisztességes életminőség? Neked mi? Mi egy mongolnak? Mi nekem? Azt hiszed csak az a tisztességes életminőség amit Te elképzeltél mindenkinek? Ezt ne hidd! Egyébként képzeld el én sem tiltakozom a legtöbb dolog ellen, amit Te itt felsoroltál, kivéve a géntechnológiával előállított élelmiszereket és a vízerőmüveket. A mobil, mikro meg ilyenekkel kapcsolatban az a véleményem, hogy ismertessék a káros hatásaikat is és mindenki döntse el kiteszi-e ezeknek magát vagy a családját. Persze, ha megtudod, hogy Amerikában hány tonna veszélyes hulladék keletkezik a kidobott akkumulátorokból (mobil), lehet, hogy eldobod az agyad!

>Téged nem a Duna árterületére, de még Bp. nagyobb parkjaiba sem engednélek be Érdekes felvetés, nem részleteznéd ki egy kicsit? Így olyan duzzogás vagy odamondogatás szerű az egész. Jól példázza, hogy milyen sötét zöld lehetsz.

Természetvédő!

>Azt viszont kikövetkeztettem belőle, hogy azok közé tartozhatsz, akik az ember kitiltása mellett szállnak síkra a természetvédelmi területekről. Ezek a területek pedig igencsak terjeszkednek.

Ezeket a területeket azért jelölik ki, hogy megvédjék az emberi tevékenység káros hatásaitól. Ebből egyértelműen következik, hogy oda nem kell bemenni! Nyilván létre kell hozni bemutatóhelyeket a nagyközönség részére és túrákat szervezni kis csoportokban való nézelődéshez, de csak vezetővel. Persze ez is csak bizonyos területekre vonatkozik.

>Ha már a természetjárásnál tartunk, hadd említsem egy érdekes megfigyelésem. Találtam egy új növény (fa) fajt, most törprengek hogy kiről kellene elnevezni. Egyre több ilyen fát látok, amelyek a talajtól kb. 1 méter magasságban véget érnek, azaz fölfelé nem folytatódnak. (Érted, mit akarok mondani?:-))

Ez a faj nem új, én már 20 éve felfedeztem!

>Eskü alatt vallom: nem én csináltam.

Biztos? ;-)

>Hanem olyan emberkék, akiket Te meg a hozzád hasonlók nagyon szívesen beengednének bárhova, leginkább a mások kertjébe. Te nagy bazi zöld haver! Szóltál Te már egyetlen egy ilyen fabeszerző havernak, hogy ne csinálja?

Kedves barátom én nem csak szóltam, hanem többet már le is küzdöttem a kesztyűtartóban tartott eszközzel, mert ezek nagyon erősek és nem akarják ám csak úgy abbahagyni, sőt többször bizonyítani is akarják erősségüket!

>Vagy csak a becsületes, szorgalmas, spórolós kisemberek ellen vagytok akkora vitézek?

Milyen ügyben vitézkedtünk becsületes, spórolós (ezeket honnét lehet tudni ránézésre?) kisemberekkel szemben?

>Ti, aki állandóan a természetet járjátok (ezt Ti mondjátok magatokról) nem veszitek észre azt sem, hogy százezerszámra lövöldözik a védett madarakat?

12 ezer volt!

>Persze az ilyesmit kint csinálják a naaagy természetben, a vadászok bizony elég gyakran megfordulnak arrafelé, talán nektek is ki kéne néha menni oda és megfigyelni. Ha tényleg annyian lennétek, mint azt a sajtóbeli szerepetek mutatja.

Jó Uram! Ti akik annyian vagytok becsületes, tisztességes emberek, miért nem veszitek észre előbb a betörőket, tolvajokat? Vagy csak szerinted vagytok olyan sokan?

>Szóval marhára érdekelne, amikor odamész egy ilyen faritkító "erdész"hez és elkezded magyarázni neki, hogy az erdő nem közpréda.. Szívesen filmre venném, ahogyan a fabeszerző reagál. Egy ideig nem tiltakoznál csak ha a kacsát nem hozza a nővér elég gyorsan...

Kedves Hófehérke! 190 cm magas és 110 kilós vagyok, a kacsát nem nekem szokták hozni!

>Az életszinvonalam nekem és még biztosan másoknak is akkor magasabb, ha természetes folyású folyóparton sétálhatok, ha énekelnek a madarak, stb Eegen, ez világos, nem ezzel van a bajom. Tényleg kellemes dolog jó időjárás mellett az erdőben sétálgatni. De utána hazamész a meleg szobába. Megnézem én, hogy milyen életszínvonal az, ha a sétád a szép egészséges környezetben, úgy végződik hogy hazamész egy szép egészséges hideg barlangba... Ezt az élvezetet meghagyom nektek, környezetvédőknek, ha megengeditek. Magyarul: ne erőszakoljátok rá a becsületes kisemberekre a faszságaitokat, én nem kérek a tiáltalatok rámerőszakolt életstílusból!

Ki a rosseb mondta neked, hogy lakjál barlangba? Én is meleg lakásba járok haza. Ezt a becsületet meg hagyjad má! Gondolom ez számodra hihetetlen, de természetvédő is lehet becsületes.

>Nem kérek embert széttépő vadállatokat az erdőkbe,

Hol és mikor történt ilyen, hacsak nem az általad és barátaid által otthon a jó meleg lakásban tartott, begyogyult kutyákra gondolsz, akik rendszeresen szedik szét az embereket.

>nem kérek autómentes napokat, fizetőparkolókat, a szükségesnél 100 km-rel hosszabb autópályákat,

A fizetőparkolók ügyében keresd meg a Polgármesteri Hivatalt, mert a közjó érdekében ezt Ők szedik be maguknak. Az autópálya ügyében meg remélem akkor sem háborogsz, ha légvonalban a legrövidebb út a Te házadon keresztül vezet és azt az állam kisajátítja!

>környezetvédelmi termékdíjakat mindenre ami értékessé és értelmessé teszi az életünket,

A Tiédet. Az enyémet nem biztos. + leginkább szennyezi a környezetet.

>nem kérek galambszartól szétmart műemlékeket és

Lelőni az összeset! Gondolod nekünk erről más a véleményünk?

>azt a kloákát sem ami Budapest utcáin van, mindenféle termékdíjtól és adótól mentes állataink tevékenyégéből,

Hiszen ezeket becsületes, spórolós (drága kutyára spóroltak egy évig) kisemberek tartják saját életminőségük javítására. Te csak a becsületes, spórolós kisemberek ellen vitézkedsz?

>nem kérek szegénységet, reménytelenséget, kőkorszaki életet,

Fordulj bizalommal Orbán Viktorhoz!

>és nem fogom szó nélkül eltűrni az emberiség elpusztítását.

Mi sem tűrjük, ezért tiltakozunk most is.

>Szóval ha válaszolni tudsz a fent felvetett kérdéseimre, akkor fasza gyerek vagy. Még jobb lenne, ha az a sok környezetvédő szervezet, amelyek szerte a világon dollár milliárdok fölött rendelkeznek (a Grimbusszal az élen)

Ezt nem a Te adódból szerzik, ne aggódj. Az akcióikra komoly támogatást kapnak sok-sok magánszemélytől.

>esetleg felépítetnének egy környezetbarát mintaközösséget, de nem úgy ám, hogy dollárszázezrekkel kell tömni fejenként, hanem úgy, hogy önfenntartó legyen. Aztán ha olyan vonzó lesz ez a közösség, akkor talán még én is megkedvelem ezt a perspektívát, de addig bajosan. Addig kénytelenek vagytok sínhezláncolni, újabb termékdíjak mellett kardoskodni, nyomást gyakorolni a politikai élet szereplőire, és ordítozni hogy még mindig kevés pénzt kaptok az adófizetők verejtékéből befizetett, majd az állam által újraosztott közös zsebből.

Biztosan vannak már ilyenek. Meg fogom egynek szerezni a címét és elküldünk tanulmányútra! :-)

>Amíg ez az önfentartó kis mintaállam nem lesz vonzó alternatíva, addig bizony kényetlenek lesztek már az óvodában meg a kisiskolában elkezdeni a "környezetvédelmi nevelést" mert a felnőttek már egyre inkább átlátnak a hazugságaitokon.

Már régen elkezdtük, hogy ne fordulhasson elő, hogy ilyen gondolkodású felnőttek legyenek a gyerekekből mint Te!

>Amíg meg nem jön a törvényhozók józan esze és ki nem tiltanak Titeket a gyerekek mellől, mint a többi veszélyes és bomlasztó szektákat.

Én pedig bízom abban, hogy valamilyen szelekciós nyomás hatására kiszelektálódtok! (Pl. a társadalom kiközösít benneteket mondjuk 50 év múlva).