marcis Creative Commons License 2001.11.28 0 0 202
Hali!

Hát ALEX6 úgy tűnik csak mi örülünk Robbynak. Gordon helyett Gordon nyert, méghozzá a jobbik :). Elnézést _Szeki_ és minden Rainbow Warrior fan, Jeff őstehetség, ezt tudjuk. Robby Gordon viszont szenvedett a Winston Cupban ('97-ben a Coors Light-os # 40-es Chevyben, majd kisebb kihagyásokkal a saját csapatában is 2000-ben a #13-as Fordban). (Már csak az kéne, hogy egy Valvoline-os Fordot vezessen :).) Szóval csattanós befejezése volt a 2001-es évnek (Jeff azóta is azon töpreng, hogy történhetett ez meg vele, hogy csak úgy "meglökik", s még büntetést is kapjon .:))

Számomra ez az év február 18-tól kudarcra volt ítélve. Néztem a versenyeket de nagy ürességet éreztem. Jeff Gordon csak hozta a szokásos kiegyensúlyozott (tőle megszokott) formáját, a többiek csak szósz voltak. Végül 5000 fölé ment pontszámban, de volt már jobb átlaga is. Egy jobb Mark Martin, DJ, B. Labonte vagy egy higgadt Tony Stewart simán megverhette volna. Azért Harvick atlantai, Sadler bristoli, Craven martinsville-i győzelmeire szívesen gondolok vissza. Robby meg elintézte, hogy jövőre neki szurkoljak, persze a többi tapasztalt rókának is fogok. Itt van pl. Brett Bodine, aki a mezőny egyetlen független pilótája maradt (korábban Rudd, Elliott és Marcis is azok voltak). Nadeaunak is szorítok, ő jó Atlantában, a Brickyardon, az utcai pályákon és Loudonban is.

Kínomban röhögtem vasárnap a futamot látva: Nadeau és B. Labonte csapattársak???!!!, meg hogy 44. helyről rajtolt... 44-en csak Sears Pointban szoktak rajtolni, (és '96-ban Phoenixben), amúgy a 43 induló csak 98-tól vált általánossá a Nascarban. Bocs, hogy mindig visszatérek erre, de nagyon b@sztatja a csőrömet, mert 3 évig autós újságoknál kilincseltem, de le sem ....tak.

Végül egy kis statisztika: King of Atlantának sikerült rekordot felállítani: 39. helyről rajtolt Atlantában (Nadeau a 41. helyről nyerhetett volna). 2001-ben 69-en indultak a WC-ben, közülük 33-an nyertek már futamot (+ 1: a '97-'98-as japán győztes Mike Skinner, de ez nem számít), idén 19-en.

Még egy friss hír: a Penske nem indít 12-es autót Mike Wallace-al, aki ezért nagyon dühös.

Nektek hogy tetszett a 2001-es szezon?