AronSatie Creative Commons License 2001.11.27 0 0 2269
Nem szerencses, de akkor is relativizalok:

Bardossy, Imredy, Szalasi, Horthy = 400.000 zsido deportalt aldozat, es legalabb ennyi katonaaldozat. Es akkor inkabb alabecsultem.

Kadar: 400 kivegzes 56 utan. Kozottuk pl. Toth Ilona orvostanhallgato, aki egy allitolagos avos es gondjaira bizott sebesultet olt meg, benzininjekcioval. Perujrafelvetelt meg az IM sem kezdemenyez, mert nem lat eselyt az artatlansagara. Viszont emlektablat kapott. Helytelenitem a kivegzeset? Nagyon is! De azert nala kisse artatlanabb aldozatnak kell tartanom a meszarszekre vezenyelt katonakat, az auschwitzban elgazositottakrol nem is beszelve.

Egyebkent Medgyessyt megkerdeztek, mit szolna egy Kadar szoborhoz. Nem ertett egyet vele. Hornra nem emlekszem, de arra sem, hogy barki kerdest intezett volna hozza. Orbant ismetelten megkerdeztek, ismetelten kozolte, o nem zar ki semmit, nem hatarolodik el semmitol.

Te komolyan egyenlosegjelet teszel a Miep haborus bunosoket rehablilatalasi akcioi (Bardossy, Imredy, de sajat ujsagjukban Szalasit is a "gettok artatlan aldozatakent" jelolik meg) es a Munkaspart kadarista tuntetesei kozott (mikor volt legutobb vagy hany volt tiz ev alatt)?

Előzmény: Henok (2267)