besemiki Creative Commons License 2001.11.27 0 0 29
Üdv Mindenkinek!

Nagy élvezettel olvasom a témához kapcsolódó leveleket! Én a Somogy Természeti Öröksége Közalapítvány egyik kurátora vagyok, mi kezdeményeztük Magyarországon a tiltakozást a Novo Virjénél tervezett vízerőmű ellen.

Megpróbálok néhány felvetődő kérdéshez majd hozzászólni, de előbb engedtessék meg nekem, hogy egyet kiemelve (hótehénke remekbeszabott műve), azzal részletesebben foglalkozzak.

Kedves Hótehénke!

Én még életemben ennyi marhaságot egy ember "klaviaturájából" nem olvastam. Nagy vonalakban végigkocogok ezen a levélen. A hosszútávú hatásokra odafigyelünk, sőt igazán csak mi figyelünk oda. Neked mi a hosszútávú hatás, öt év? Mi 50-100, sőt több évben is tudunk gondolkodni. Nem értem a "segítségünkkel" kitételt.

A tiltakozásról:
Így van, pédának okáért Te tipikusan ez a fajta vagy, Te még a tiltakozás ellen is tiltakozol!
Az ózonlyukat valószínűleg olyan szakmailag megalapozott emberek írták le mint Te, azaz, akiknek fogalmuk sincs. Ózonlyuk-freon. Amennyiben igényeled leírom kémiailag is, hogy hogyan lépnek reakcióba egymással.

Téged nem a Duna árterületére, de még Bp. nagyobb parkjaiba sem engednélek be.

Az életszinvonalam nekem és még biztosan másoknak is akkor magasabb, ha természetes folyású folyóparton sétálhatok, ha énekelnek a madarak, stb.

A jövőképedhez nem tudok hozzászólni, mert ezen a szinten már nem kommunikálok.

Politikai okok:

Bős ellen nem lehetett tiltakozni 1980-ban, objektív okok miatt, de nem lehetett volna 1996-ban sem, szintén objektív okok miatt! Valóban, igazad van, az emberiség Bős miatt olyan károkat szenvedett (életszínvonal esése), hogy Afrikában a mai napig ezért élnek szarul.
Gondolod, hogy összeültek a világ természetvédelmi társadalmi szervezetei és elosztották a tiltakozásokat egymás között?
Mi az, hogy úgynevezett nemzetközi baloldal? Te jobboldali vagy? A fasiszták is jobboldaliak ám! Ezt a baloldaliságot nem tudom miből gondolod?

Nem, nem a politikai vetület adja a vízhangot, hanem az, hogy (rajtad kívül) egyre több embert érdekel környezetének állapota (jólétének, életszínvonalának egyik eleme), ezért a sajtóban is kiemelten foglalkoznak vele!

Én egy természetvédelemmel foglalkozó társadalmi szervezet kurátora vagyok, amelyik temészetvédelmi problémákkal foglalkozik! Jó Uram! Alakítsd meg a Bűnözőket Utáló Egyesületet és tüntess a növekvő bűnözés ellen, vagy a Geci Gazdagok Alapítványt, és tarts sajtótájékoztatót, biztos hír lesz a sajtóban a tiltakozásod, esetleg a Halál az Áldemokráciára Egyesület nevében petíciót nyújthatsz be a Viktornak, persze mindezeket szakmailag is megalapozva. Miért gondolod, hogy ezekkel, nekünk természetvédőknek kellene foglalkoznunk?
A környezetvédelem a társadalmi figyelem felkeltésére alkalmas, a fentebb említett okok miatt! Nekem az a gyanúm, hogy Neked üldözési mániád van! Képzeld el, tudom nehezen megy, hogy magamtól is ki tudtam találni a tiltakozást, sőt a szövegét is meg tudtam írni, nem mozgatott senki! "Hátulról" meg főleg nem, mert nyakonvágnám!

A hozzáértéssel meg az a helyzet, hogy mi értünk hozzá (a kollégáimmal fejenként 2-3 diplomával és néhány felsőfokú végzettséggel rendelkezünk fejenként), Te meg nem, és ezen kívül még demagóg marhaságokat is írsz!

Szerintem az ilyen gondolkodású és elveket valló emberek félnek a természetes szelekciótól!

Előzmény: hókeférke (16)