Vanek
1999.03.04
|
|
0 0
3
|
Miért pont erre a méretre. Nem kötözködni akarok, de szerintem egy 45-ös messze túlvan azon a határon, ami az egyszeru önvédelmi katagória. Az már durva és ahhoz érteni kell.
Visszatérve a méretre. Szerintem ha valaki marha nagy szükségét érzi otthon egy önvédelmi fegyvernek, akkor az bemegy az elso fegyverboltba, mindenféle engedély nélkül, kevesebb mint 20 ezerért vesz egy 8-10-12 lövetu flóbertet és egy másik párezerért egy félvödör loszert. Ez tök legális, tehát nyugodtan kiélheti célbalövési hajlamait. Továbbá a flóbert nem igazán halálos, bár érto kezekben könnyen lehet az is (ld, utolsó néhány flóbertes balhé, ami miatt lehet, hogy engedélyköteles lesz). De egy önvédelmi fegyvernél a halálos sebzés nem elsodleges cél. És kevés olyan higgadt faszi van akire ha ráfognak egy fegyvert, azt kezdi el méregetni, hogy ez vajon milyen típus. Pláne, ha a fegyvert szorongatónak beleáll a rángás az ujjába és kezdetnek belepumpál 3-4 skulit. Attól valószínuleg elfekszik, lehet fejbeverni, megkötözni és hívni a zsarukat. Azonkívül szerintem én is könnyebb szívvel húznám meg egy emberre fogott flóbert ravaszát, mint egy 9 milis paráét.
Vanek -a kompromisszumkereso- |
|