belfera Creative Commons License 2001.11.26 0 0 159
Több fórumon is szóba került Madison leigazolásával kapcsolatban, hogy már nem olyan fontos a Körmendnek (sem) a saját fiatalok csapatba építése.

Sokak szerint csak addig számítottak a vezetők a fiatalokra, amíg kevés pénz volt (nem tudom, hogy most több van-e, bár az igaz, hogy a köztartozásokat sikerült törleszteni), és most, hogy "dúskálunk a lében" jöhetnek a légiósok.

Azt azért jó lenne, ha mindenki elismerné, hogy ahhoz, hogy valakiből jó játékos legyen, nem elég csak a játéklehetőség, hanem tehetség is kell hozzá. Be kell látni, hogy Rafi vagy Szlávik Matyi játszhat akár 35 perceket is, akkor sem lesz belőle Isti/Geri/Rudi/Grebi szintű játékos (sajnos).

A honosítások tehát nem azért vannak, mert a gonosz vezetők nem akarnak játéklehetőséget biztosítani az NBA kapuit döngető tehetségeinknek, hanem azért mert legtöbb csapatnál egyszerűen nincsenek bevethető 18-20 éves játékosok. Ahol meg vannak, ott nem kapnak elég játéklehetőséget (lásd Dénes a Falco-ban, vagy Bencze az Albában).

Szerintem először az utánpótlásnevelést kellene felpörgetni, és aztán ha jönnek tömegével a tehetségek akkor minden csapat építgetheti be őket a negyedik, ötödik légiós leigazolása helyett.

Hajrá Körmend!
Hajrá Magyarok!

Előzmény: Feribá04 (158)