leha Creative Commons License 2001.11.23 0 0 55
"tények, adatok"

összehasonlító adat a vagonokban és az állami gondozásban felnőtt gyerekekről van? nincs? akkor?

hogy szerinted mit fogok, vagy mit nem, az teljességgel indifferens ... (szerintem neked kilenc lábad van és három füled. most vagy igazam van, vagy nincs)

nem érted a lényeget! amiért nekem, anyámnak, leendő gyerekemnek keményen gürcölni kell, azt valaki csak úgy megkapja? tudod mit? kapja meg! jöjjön ide a Rockefeller és vegye meg a Horváthéknak a Clib Aligát! leszarom ... amíg nem az én pénzemből gavallérkodik valaki.
hogy ki kit sajnál, vagy tart támogatandőnak, az a magánügye ...

vannak más dolgok: pl az egészségügy, ahol közös a teherviselés. ennek társadalmi fontossága abban rejlik, hogy a dolgozó biztonságérzete nő: akkor is életben maradok, ha kevés a fizum a drága dokikra, vagy 2 hónapig kiesek a munkából ...

ha a semmi értéket nem teremtőket támogatják (és támogatják, hogy ezen emberek gyerekei örököljék az életformájukat), az társadalmilag káros, mert a dolgozó azt látja, hogy ő gályázik ezerrel, de nem, vagy csak kevés gyereket mer vállalni, míg az ingyenélő a dolgozó adójából x+n-dik gyerekét tartja a nyomorban. a dolgozó azt látja, hogy a létszámarány folyamatosan arra tendál, hogy 1re kevesebb dolgozónak kell 1re több léhűtőt eltartani.