Egoist Creative Commons License 2001.11.23 0 0 54
Mivel nem olvastam el minden hozzászólást, így csak általánosságban a véleményem:
A nagy többség (nem mind) igenis tudna tenni a helyzete ellen. És ehhez nem kell iskolai végzettség. Konkrétan: egy ismerősömnek ital nagykereskedése van. Aki dolgozni akar, az ott munkát is kap általában (nem fogok konkrétumokat írni, mivel nem bízott meg munkaerő keresésével, úgyhogy vagy elhiszitek, vagy nem). Általában el is megy, mivel asszongya, hogy elege van. Egész nap melózik minimálbérért. így aztán inkább munkanélküli marad. SZVSZ az ilyen hozzáállásnak köszönheti a hajléktalanok többsége is. A sokgyerekesek is maguknak köszönhetik. Azok is, akik inkább kéregetni küldik a gyereket, ahelyet, hogy iskolába mehetne. Senki se mondja, hogy sok pénzbe kerül eljutni az érettségiig. Annyi támogatás van, a kaját szinte ingyért kapják a rászorulók az általános isiben (legalábbis mikor még odajártam, így volt), van tankönyvtámogatás is, és használt tankönyvek. Most biztos kérditek, miböl vennék meg, hisz annyijuk sincs. Megmodom: a pia és a cigi árából. Én még nem láttam olyan hajléktalant, aki ne cigizne, vagy ne volna csontrészeg (jobb esetben csak pityókás).
Továbbá az utcára kerülésig is el kell jutni. A legtöbb ember nem születik hajléktalannak. Azt is magának köszönheti, hogy nem kezdett el dolgozni, amikor még jobban nézett ki a ruhája, ápoltabb volt, esetleg volt még néhány forintja és barátja. Inkább elkezdett inni.

Biztos vannak kivételek.
De nagyon kevés.
És nekem sincs fölösleges pénzem.

A barátnőm édesanyja kenyeret és tejet vett egy boltban, amelyik elött egy hajléktalan volt. Odaadta, erre az (mármint "ő", de asszem nyelvtanilag ide "az"-t kell írni): Kalács nem volt? (azt még fintorgott, term. meg sem köszönte)

Még sokmindent írhatnék, de nem fogok.
Reakciókra sem válaszolok, mivel a vitának nincs értelme. Én így gondolkodok, Te meg másképp. így aztán mindíg lesz cigire, italra és kalácsra való a hajléktalanoknak. De a pénzed 90%-át kidobod az ablakon (szvsz). Ez is a te dolgod, hisz a te pénzed.

Ja, állami munka. Hány hajléktalan megy havat lapátolni? Ha jól emléxem, (sokkal)jobb órabért fizet, mint amennyiért én dolgoztam a nagykerben. Ha jól emléxem, minden évben hiány van.

Na mostmár elég mára.

Üdv: Ego, aki csak magára gondol, és azokra, akik szerinte megérdemlik.